Osnovaće hor, kamerni i narodni orkestar

Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u toj oblasti, najavio je direktor te ustanove Žarko Mirković.

.

Muzički centar Crne Gore, posjetio je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

On je sa direktorum te institucije Žarkom Mirkovićem razgovarao o problemima sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine.

„Sagovornici su istakli važnost rješavanja tog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u svojoj finalnoj fazi“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti.

Ministar je istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

.

„Razgovarano je i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta ove ustanove nakon preseljenja u novi objekat“, navodi se u saopštenju.

Mirković je najavio da Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u ovoj oblasti.

„Sagovornici su apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje“, kazali su iz ministarstva.

Bogdanović je, kako su kazali, pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!