Otvorena izložba „Reprogramiranje“

Prva samostalna izložba Hajdane Kostić „Reprogramiranje“ je otvorena u ponedjeljak, u Karađorđevoj ulici u i trajaće do petka.

.Foto: .

„Moja prva samostalna izložba “Reprogramiranje” je osmišljena na osnovu sopstvenog iskustva u samopoboljšanju. Cilj izložbe je da prikaže unutrašnji doživljaj i proces samopoboljšanja, bitku između svijesti koja želi da napreduje i da ispituje nepoznato i da ostvaruje svrhu čovjeka i podsvijesti koja stalno želi da je na sigurnom i želi da se ne mijenjamo, jer promjena boli. Slobodno, nesputano i veselo prikazivanje ukazuje na vedrinu duha i pozitivnost i životni optimizam. U koncept otvaranja izložbe sam uvrstila i dijeljenje odštampanih motivacionih poruka posjetiocima na kojima sam likovno intervenisala, a koje su podijelila djeca“, kazala je Kostić.

On je diplomirala na grafičkom dizajnu, smjer fotografija.

U poslednje tri godine, sa kolegom Stefanom Bulatovićem, organizovala dvije humanitarne izložbe, koje su okupile preko 100 profesionalnih umjetnika, profesora sa fakulteta, amatera. Cjelokupan iznos sredstava te izložbe poklonjen je siromašnim porodicama u Podgorici.

.Foto: .

Takođe, sa Stefanom Bulatovićem organizovala ART ROOMS izložbu u napuštenom poslovnom prostoru i dio sredstava poklonjen je Psihijatrijskoj klinici u Podgorici.

Na evropskom bijenalu crteža u Bugarskoj, 2016. godine, dobila nagradu za slobodan crtež.

Učestvovala u radu Sekretarijata za kulturu i sport, u sklopu manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto“, autorskim projektom te, participirala na nekoliko grupnih izložbi crnogorskih umjetnika. Član je ULUCG-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!