Pet večernjih predstava na HAPS-u

Od 16. do 30. aprila u Herceg Novom će, u okviru popularnog HAPS-a, gostovati pozorišta iz naše države i regiona.

Foto Radio JadranFoto: Foto Radio Jadran

Selektorka festivala Milina Kovačević najavila je na otvaranju predstavu “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, Narodnog pozorišta iz Sarajeva, potom 17. aprila predstavu “Šćeri moja” Crnogorskog narodnog pozorišta, 2. aprila gostuje Teatar Rugantino iz Zagreba sa predstavom “Za umrijet od smijeha”, a 28. aprila “Bajkoholik” Pozorišne trupe U.R.A. iz Beograda. HAPS će zatvoriti predstava “I živjele su sretno”, pozorišta SCENA iz Velike Gorice.

“U realizaciju programa uloženo je 30 hiljada eura, od čega će iz kase lokalne TO biti odvojeno osam hiljada, a lokalna uprava izdvojiće 15.000 plus smještaj koji će obezbijediti kroz kompezacije sa hotelima”, kazala je sekretarka za kulturu Ana Pištalo Zambelić.

Predsjednik opštine Stevan Katić kazao je da loklana uprava cijeni i podržava festival, ali i zasluge hercegnovskog pozorišta, te da će i u budućnosti podržavati ovaj festival.

Ove godine ponovo je planiran program za djecu tzv “HAPSić”, koji je koncipiran da edukuje najmlađu pozorišne publiku.

Prema rijecima Vitke Vujinović, članice Hercegnovskog pozorišta, biće odigrane tri predstave za najmlađe: “Bajke mog detinjstva”, Pozorišta lutaka “Pinoki” iz Zemuna, “Vuk i sedam jarića u muzeju bajki”, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i “Modro blago”, Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Planirani su i prateći programi među kojima će posebnu pažnju Novljana svakako privući koncert čuvenih EXODUSA koji će upravo u okviru HAPS-a proslaviti 50 godina neprekidnog rada, čime su označeni kao muzička grupa sa najdužim trajanjem na ovim prostorima.

Koncert je zakazan za 25. april u 20:30 u dvorani Park.

Ljiljana Vukotic, Radio CG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!