Peti „Refestion“ od 25. maja u BP

#BijeloPolje #PredsjednikSkupštine #DragićRabrenović #OrganizacioniOdbor

Međunarodni žiri Petog Regionalnog festivala fantastične književnosti „Refestion 2017“, koji se održava od 25. do 28. maja u Bijelom Polju, odabrao je 27 priča od 50 koliko je stiglo na konkurs za zbirku „Knez Vladimir“.

.

U knjizi će biti objavljeno 12 priča iz Srbije, sedam iz Hrvatske, pet iz Crne Gore i tri priče iz Bosne i Hercegovine, dok će još tri priče biti objavljene u dodatku.

Organizacioni odbor je čestitao svim autorima čije će kratke priče biti objavljene i poželio uspjeh u daljem radu svim učesnicima konkursa. Direktor Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović se u ime organizatora zahvalio članovima žirija sačinjenog od organizatora partnerskih festivala i udruženja i istaknutih književnika iz regiona.

„Članovi žirija su imali kompleksan zadatak kao i uvijek do sada. Bilo je potrebno od pristiglih priča iz pet država odabrati one koje zadovoljavaju propozicije konkursa i sa aspekta epske ili naučne fantastike obrađuju temu o Svetom Vladimiru Dukljanskom. Oni nijesu znali ko su ostali članovi, niti su znali ko su autori kratkih priča“, napominje Rabrenović.

Predsjednik žirija bio je Adnadin Jašarević iz Zenice (BiH) književnik i organizator festivala Zekon – Tragovima bosanskog kraljevstva i članovi Blaga Žurić, književnica iz Bijelog Polja (CG), Mirko Grdinić, pisac i organizator Festivala fantastične književnosti u Pazinu (HR), Goran Skrobonja, književnik iz Beograda (SR), Šeki Musić pisac i predsjednik Skupštine udruženja Umjetnost bez granica iz Bara (CG) i Tihomir Jovanović, pisac i potpredsjednik udruženja Fanovi naučne fantastike SCI&FI iz Beograda (SRBIJA).

Organizatori pozivaju učesnike čije su priče objavljene da prisustvuju festivalu i kako su kazali, predstave ideju i priču koja je objavljena.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!