Počinje Međunarodni festival folklora

Međunarodni festival folklora „Cetinje 2018“ počeće večeras i trajaće do nedjelje

.Foto: .

Kako je saopšteno iz Prijestonice, više od 200 učesnika iz sedam zemalja Evrope i Evroazije u 19 sati će prodefilovati od zgrade Ministarstva kulture, kroz centar grada pa do Ljetnje pozornice gdje će, u 21 sat, biti održana svečana ceremonija otvaranja Festivala.

Nastupiće ansambli iz Turske, Češke, Poljske, Bugarske, Makedonije, Hrvatske i zemlje domaćina Crne Gore koji će kroz tradicionalnu igru i pjesmu promovisati bogato kulturno nasljeđe.

.Foto: .

Narednog dana, u 10 sati, na Dvorskom trgu biće organizovan Međunarodni sajam suvenira na kom će gosti iz šest zemalja imati priliku da promovišu dobra iz svoje kulturne baštine, ali i nacionalnu kuhinju i ostale znamenitosti.

Program na Ljetnoj pozornici počeće u 20.30 sati, a zemlje učesnice će prezentovati svoje koreografije u dva bloka. Predviđeno je da program drugog dana Festivala traje do 22.30 sati.

.Foto: .

I u nedjelju, 29. jula, publika na Ljetnjoj pozornici će od 20.30 sati uživati u folklornim plesovima, izvornim i autohtonim igarama i pjesmama, a nakon nastupa ansambala biće organizovana dodjela diploma i razmjena poklona predstavnika zemalja učesnica čime će ovogodišnji Festival biti proglašen zatvorenim.

Međunarodni festival folklora „Cetinje 2018“ tradicionalno organizuje Kulturno-umjetničko društvo „Njegoš“, uz finansijsku podršku Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Ministarstva kulture.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!