Počinje treći Made in New York Jazz Festival

Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), organizuje treći po redu Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2018!

.Foto: .

Festival će se održati 15. juna na Ljetnjoj pozornici u Tivtu i 17. juna u atrijumu „The Capital Plaza“ u Podgorici, oba sa početkom u 21h.

U Podgorici, 16. juna u 21h, u Ethno Jazz Club-u ,,Sejdefa”, koncertnim nastupom predstaviće se James Brown Tribute bend, i time upotpuniti programski sadržaj festivala.

Tokom tri dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene kao i regionalni jazz umjetnici: Dave Weckl – drums, Yaacov Mayman – sax/ewi, Richie Goods – bass, Raymond Ray Angry – keyboard, Jorge Luis Pacheco – piano/keys, Igmar Thomas – trumpet. Caloé – vocal, Brianna Thomas – vocal, Ivan Aleksijević – piano/keys, Milorad Šule Jovović – guitar, Vladimir Tubić – guitar, Ivan Ilić – trombone, Miladin Wes Peruničić – guitar, Max Kochetov – sax, Vladimir Maraš – piano/keys.

U nedjelju, 17. juna u 13h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan „Jazz Session with Jazz Masters“ za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca.

Svega par sedmica nakon održanog festivala u njujorškom Tribeca Performing Arts Centru, najznačajnija imena američke jazz muzike dolaze u Crnu Goru! Publika će imati priliku da uživa u jazz funk repertoaru, jazz standardima kao i autorskim kompozicijama učesnika, uz očekivane instrumentalne i vokalne jazz bravure.

Ulaznice možete kupiti u Hard Rock Cafe-u (The Capital Plaza, Podgorica), kao i u Ethno Jazz Club-u „Sejdefa“, u ulici Stanka Dragojevića 10 u Podgorici.

U Tivtu, ulaznice će biti dostupne na biletarnici Centra za kulturu Tivat. Cijena ulaznice za pojedinačni koncert iznosi 15€.

Strateški partner festivala i ove godine je „The Capital Plaza“, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija, Hipotekarna banka, Centar za kuturu Tivat, Ambasada SAD u Crnoj Gori, Glavni grad i njegov sekretarijat za kulturu, Toshiba i hotel Centre Ville.

Prijatelji festivala su Yamaha/Eurounit, Taraba, Hard Rock Cafe i Ethno Jazz Club „Sejdefa“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!