Rok mjuzikli u DODEST-u

#KicBudoTomović

Filmski repertoar Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ počeće sa tradicionalnom revijom „Mjuzikl – filmska rapsodija IV“, koja će biti održana od 16. do 19.januara, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

.

Iz KIC-a „Budo Tomović“ su kazali da će se ovogodišnja revija razlikovati od prethodnih, jer će ovaj put ukazati poštovanje dvojici velikih muzičara – Princu i Dejvidu Bouviju, koji su preminuli prošle godine.

U okviru revije dominiraće rok, a ne klasični mjuzikl.

Mjuzikl „Purpurna kiša“ iz 1984, nazvan po istomenom hitu Prnca, koji je režirao Alberto Magnoli, otvoriće reviju u ponedjeljak, 16. januara u kojem talentovanog, ali neafirmisanog mladog muzičara zvanog ‘The Kid’ tumači rok-zvijezda Princ. Ovaj poznati autobiografski film je osvojio najveće nagrade u filmskoj industriji Oskar i Gremi.

Priča o popularnoj grupi „The Doors“ i njihovom buntovnom lideru Džimu Morisonu, nastala 1991. u režiji Olivera Stouna, biće prikazna u utorak, 17. januara.

Britanski mjuzikl „Tomi“ iz 1975. godine, reditelja Kena Rasela, koji je zasnovan na rok operi kultnog benda „The Who“ prikazaćemo u srijedu, 18. januara. U filmu psihosomatski gluv, nijem i slijep dečko postaje vrhunski majstor u fliperu i zbog toga objekat religioznog kulta.

Mjuzikl „Apsolutni početnici“ iz 1986. godine, poznatog britanskog reditelja Džulijena Templa, sa Dejvidom Bouvijem u jednoj od glavnih uloga, zatvoriće reviju u četvrtak, 19. januara. Radnja filma se odvija početkom 60-ih, a prikazuje život i mentalitet prve rok generacije u Britaniji.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!