Rok opera oduševila publiku

Preko tri hiljade ljudi sinoć je uživalo je u revijalnom programu „Barskog ljetopisa“, Rok operi, u izvedbi novosadskog „Big Benda“ i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta.

.Foto: .

Koncert na Šetalištu kralja Nikole, koji je najavljivan kao veliki muzički spektakl ne samo da je opravdao očekivanja, već se izdvojio, sudeći po komentarima mnogobrojne publike, kao jedno od dešavanja sezone, a svakako i jedino ove vrste u Crnoj Gori.

Hitovi kao što su: „Eye of the Tigar“, „We will rock you“, „Another brick on the wall“, „Stairway to heaven“, „We are the champions“, „Bohemian rhapsody“, „Lite my fire“, „I love Rock&Roll“, „Proud Mary“, ali i oni koji su obilježili regionalnu rok scenu, kao što je „Par godina za nas“, grupe EKV, samo su neke od pjesama koje su se sinoć mogle čuti u izvedbi šezdesetočlanog sastava, koji je predvodio dirigent Fedor Vrtačnik, jedan od idejnih tvoraca cjelokupnog projekta.

.Foto: .

„Ideja da se započne ova saradnja potekla je od mene i direktora Opere Srpskog narodnog pozorišta. Imali smo srećnu okolnost da smo već posjedovali notni materijal i to iz 2008. godine, koji je rađen za jedno američko tržište. Spojili smo dva muzička subjekta i dobili rok operu. Ovo je velika priča postavljena prvi put na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, 12. januara, koja je od tog momenta bukvalno rasprodata sedam puta. Ovaj projekat, vjerujemo, ima sjajnu budućnost“, kazao je dirigent Vrtačnik, aranžer i vođa novosadskog „Big benda“.

Ovaj koncertni program himni rok i pop muzike, obrađenih u operskom maniru predstavlja, ne samo ekskluzivan repertoar na ovim prostorima zanimljiv sa aspekta kombinacije žanrova, već je i nesvakidašnji događaj na kome različite generacije i poklonici najraznovrsnijih muzičkih pravaca skupa pjevaju evergrin tekstove i oživljavaju duh jednog vremena zahvaljujući kome su imena rok grupa Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Queen, Beatles, Tina Tarner, ušla u enciklopedije svjetske muzike 20. vijeka.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/07/28/290926/sasa.mp4 Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!