Rožajska gimnazija rasadnik literarnih stvaralaca

Objavljene su dvije knjige čiji su autori učenici rožajske Gimnazije “30. septembar’’. Tim povodom u školi je priređena prigodna svečanost.

Mladi stvaraoci sa profesorom Mujevićem i direktorom MurićemFoto: Mladi stvaraoci sa profesorom Mujevićem i direktorom Murićem

Svjetlost dana ugledali su roman “Posljednji treptaj radosti”, autorke, Amine Ramović, maturantkinje gimnazije, kao i zbirka lirskih zapisa “Nostalgija ljubavi”, čiji je autor Damir Camić, učenik drugog razreda gimnazije.

Izdavači knjiga su “Almanah” iz Podgorice i Centar za kulturu Rožaje.

Direktor Gimnazije “30. septembar”, Fejzo Murić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ta srednjoškolska obrazovna ustanova postala prepoznatljiva po mladim književnim stvaraocima izražavajući nadu da će ovi literarni prvjenci biti snažan podstrek za autore da nastave sa pisanjem novih knjiga.

I profesor Ismet Mujević, koji je stručno propratio i uredio ova izdanja, kaže da će 11. april ostati upamćen u njihovoj školi kao dan kada su iz štampe izašle dvije knjige učenika gimnazije.

“U posljednjih nekoliko godina, naši učenici se naročito ističu po kontinuitetu pisanja i objavljivanja zapaženih literarnih ostvarenja, zahvaljujući, prije svega, svom talentu i ljubavi prema književnosti, a uz podršku svojih profesora. Mi smo izuzetno ponosni na uspjeh naših djaka i tu smo uvijek kako bi ih podržali i podstakli da nastave da se bave književnim stvaralaštvom”, kazao je Mujević.

F. Kalić, TVCG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!