Predstava „Tri sestre“ otvara FIAT u petak

By sinisa goranovic

0409trisestrebd


F
estival internacionalnog alternativnog teatra FIAT 2014 počeće u petak 5. septembra izvođenjem predstave “Tri sestre”, rađene po tekstu Antona Pavloviča Čehova u režiji Ane Vukotić i Slobodana Milatovića. Predstava će se izvesti u Umjetničkom paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore sa početkom u 21h.

Predstava “Tri sestre“ je nastala u koprodukciji dva crnogorska pozorišna festivala FIAT-a i Grad Teatra Budva, kojima se pridružilo JU “Zahumlje” iz Nikšića, a ono što ovaj projekat čini značajnim je činjenica da je predstava rađena sa kompletno crnogorskom ekipom. Adaptaciju teksta radili su reditelji predstave Ana Vukotić i Slobodan Milatović. Koreograf predstave je Sonja Vukićević, kostim je radila mlada crnogorska kostimografkinja Lina Leković, a muziku potpisuje Ivan Marović. U predstavi igraju: Bojana Malinovska, Julija Milačić, Ana Vučković, Momo Pićurić, Dejan Ivanić, Zoran Vujović, Miloš Pejović, Petar Novaković, Jovan Krivokapić i Ivan Marović.

Nakon predstave u Kuslevovoj kući biće održan FIAT party. Neformalno druženje u Kuslevovoj kući, gdje se nalazi i direkcija festivala, biće organizovano nakon svake predstave.

FIAT 2014 će trajati od 5. do 15. septembra i u na repertoaru festivala nalazi se 11 predstava. Pokrovitelji FIAT-a su Ministarstvo kulture i Glavni grad Podgorica, a generalni sponzor festivala je Crnogorski Telekom.

Pored predstava, na FIAT-u će se održati program pod nazivom „Monenegoro Art Guerilla“ u okviru kojeg će se organizovati promocije, tribine, koncerti, filmske projekcije, a okosnicu ovog programa predstavlja tema kreativne industrije. Kreativne industrije održavaće se kontinuirano u toku trajanja festivala u prostorijama Kuslevove Kuće. Na njemu će se predstaviti izdavačka kuća „Žuta kornjača“ koja će na FIAT-u promovisati svoja izdanja. Mladi crnogorski umjetnik Danilo Baletić će u svom “otvorenom ateljeu” praviti skulpturu pod nazivom “Poljubac”, umjetnica Duda Duletić prezentiraće svoje artefakte pod nazivom “Čiviluk”, a dječji animator Žare Žabac će organizovati “Otvorenu kuhinju”. U kreativnim radionicama učestvuju i njemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe (“pomoć za samopomoć”) sa radionicom “Dorra” – Romskom radionicom nakita, vezenja i šivenja i Centar za ženska prava koji će predstaviti radionicu za šivenje i štampanje tkanina.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!