Veče češkog filma u Bijelom Polju

#CentarZaKulturuBijeloPolje

U Bijelom Polju će se, u četvrtak, 16. novembra, u organizaciji bjelopoljskog Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ i Ambasade Republike Češke, održati Veče češkog filma.

Centar za kulturu Bijelo Polje (Foto: rtcg.me)

U okviru ove manifestacije biće prikazana dva filma novije češke produkcije.

Projekcija animiranog filma „Pat i Mat“ (2016) reditelja Mareka Beneša, biće u bioskopu Centra za kulturu, sa početkom u 13 časova.

Pat i Mat se ovaj put suočavaju s podmuklim kaktusom i suvim drvetom te odlučuju “osvježiti” svoj dom originalnim građevinskim rješenjima. A budući da živimo u 21. vijeku, u kojem se na sve strane propagira zdrav život, Pat i Mat pokušavaju biti fit i vježbaju na sobnom biciklu. Hoće li im sve to poći za rukom?

Projekcija filma “Dvojnici”(2016) reditelja Jiří Chlumský, biće u 20 časova, takođe u bioskopu Centra za kulturu.

U filmu Honza Rambousek je simpatičan prevarant, koji je u podzemlju poznat kao stručnjak za brave, računare, elektroniku i auta. Takođe je i veliki ženskaroš … jednostavno ga žene obožavaju. Upravo je u velikom problemu jer ga u ruci drži mafijaš Vytloukal zbog prevelikih dugova. Ako Honza ne ukrade sliku „Djevojka u plavom“ sa njime je završeno. Cijelu situaciju spašava slučajnost – nalijeće na svog dvojnika, profesora srednje škole, Riharda Prospala, pedantnog i principijelnog čovjeka, što dovodi to toga da im se život u potpunosti mijenja.

U filmu igraju: Ondrej Sokol, Jakub Kohar, Jitka Schneiderova, Petr Narožny, Štepanka Fingerhutova, Jan Pavel Filipensky, Miroslav Etzler, Simona Krainova, Petr Čvrtniček

Ulaz za obje projekcije je besplatan.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!