Večeras će biti prikazana dva filma

Film „Moj život bez zraka“ rediteljke Bojane Burnać biće prikazan večeras u 21 sat na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku. Gošća 9. UnderhillFesta je rediteljka filma Bojana Burnać. U 22.30, na istom mjestu biće prikazan film „Slatko od ništa“ reditelja Borisa Mitića. Oba filma su u regionalnoj selekciji.

Foto: „Moj život bez zraka“

„Moj život bez zraka“ je film hrvatske rediteljke Bojane Burnać koja je bila zadužena i za scenario i kameru. Montažu potpisuje Jelena Maksimović a producenti filma bili su Oliver Sertić i Tibor Keser.

Film je prikazan na više festivala a bio je i nagrađivan.

„Moj život bez zraka“ dočarava senzaciju koju osjećamo kad zaronimo u plavetnilo, taj složeni spoj uzbuđenja, straha, neizvjesnosti i moći koji se javlja u tišini.

„Goran je svjetski prvak u ronjenju na dah. On je čovjek čiji se najvažniji događaji u životu odvijaju pod vodom i čija snaga volje nadilazi ljudske mogućnosti. Njegova su svakodnevica tišina i koncentracija, što mu je potrebno za hrabar susret s prolaznošću. Kako bi ostao najbolji u onome što radi, svaki dan testira svoje granice rizikujući da bude nepovratno kažnjen ako ih prekorači. “Moj život bez zraka” dočarava senzaciju koju osjećamo kad zaronimo u plavetnilo, taj složeni spoj uzbuđenja, straha, neizvjesnosti i moći koji se javlja u mjehurićastoj tišini“, navode organizotori festivala.

Foto: „Slatko od ništa“

„Slako do ništa“ je srpsko-hrvatsko-francuski film reditelja Borisa Mitića koji je uradio i scenario i montažu i bio producent filma. Kameru potpisuju Roman Bondarčuk, Vitalij Manski, Mihael Glavoger, Alicia Kano, Nedžad Begović, Teko Vong, Talal Kori i Niklas Kulstrom.

Film je prikazan na više festivala.

„‘Slatko od Ništa’ je satirična dokumentarna parabola u kojoj Ništa, umorno od našeg nerazumijevanja, bježi od kuće i dolazi da nam se obrati po prvi i posljednji put. Dokumentarne kadrove Ničega snimali su desetine direktora fotografije u 70 zemalja, muziku su komponovali Pascal Comelade i Tiger Lilllies-i, a glas Ničega, koje nam se sve vrijeme obraća u stihu, snimio je Iggy Pop“, navode organizatori festivala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!