Više sadžaja na Džada festu nego ikada

#DžadaFest

Džada film fest održaće se od petog do 11. juna na podgoričkim ulicama, saopštili su organizatori.

.

Organizator Džada film Festa Nina Lončar objasnila je da ovogodišnji Festival ima bogatiji sadržaj, te da će, osim filmskih projekcija, predstaviti znamenitosti, muziku i ples iz svih zemalja.

„Prateći program počinje od 19 časova, a osmišljen je uz aktivnu podršku mladih i već afirmisanih crnogorskih umjetnika. S obzirom na to što bioskop sam po sebi predstavlja najpopularniju i najmasovniju trajuću subkulturu, koja je mnogo više od prikazivanja i gledanja filma, mjesto je okupljanja, upoznavanja različitih kategorija ljudi posebno mladih, upravo je to razlog što treću godinu zaredom nastavljamo naše `susrete po džadama` Podgorice“, kazala je ona.

Gradski menadžer Drago Đeković je naglasio da Džada fest predstavlja jedan od najznačajnijih projekata za kulturnu javnost Crne Gore.

„Saradnja javnih preduzeća Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Komunalne usluge, Čistoća, Zelenilo, Vodovod i kanalizacija, sa organizatorom Džada Film Fest-a – Link Creative Studio i ove godine je, na obostrano zadovoljstvo, na visoko profesionalnom i kvalitetnom nivou. Glavni grad će i ubuduće imati sluha za Džada Film Fest, ali i sve one događaje koji na sadržajan i kvalitetan način promovišu ne samo kulturu, već i grad Podgoricu i državu Crnu Goru”, poručio je on.

Savjetnica za kulturu u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Sanja Vojinović istakla je da je Festival napredovao i učvrstio organizacionu strukturu.

„Koncepcija Džade u skladu je sa smjernicama kulturnog razvoja grada jer se tokom festivalskih dana prezentuju visoki dometi filmskog stvaralaštva, afirmišu različite gradske lokacije kao mjesta prepoznatljiva po kulturnim događajima”, naglasila je ona.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!