Za stambeni fond 700.000

#MinistarstvoKulture #SindikataKulture

Ministar kulture Janko Ljumović i predsjednik Sindikata kulture Crne Gore Željko Kalezić potpisali su danas na Cetinju Sporazum o utvrđivanju iznosa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi. Opredijeljeni iznos za četvorogodišnji period od 700.000 eura konkretna je mjera za rješavanje važnog socijalnog pitanja zaposlenih u kulturi, saopštilo je Ministarstvo kulture.

.

Kako navode, Sporazum je važna aktivnost u kontekstu ukupne kulturne politike čiji su bitan dio socijana pitanja zaposlenih u sektoru kulture.

„Opredijeljeni iznos za četvorogodišnji period od 700.000 eura konkretna je mjera za rješavanje važnog socijalnog pitanja zaposlenih u kulturi. Sporazumom se ustanove kulture čiji je osnivač država, obavezuju da za 2018, 2019, i 2020. godinu, uplaćuju po 200.000 eura na godišnjem nivou za potrebe rješavanja stambenih potreba zaposlenih u kulturi. Takođe, 2017. godine, za navedene potrebe ustanove kulture će Sindikatu uplatiti 100.000 eura“, piše u sapštenju.

Sporazum se potpisuje, kako navode, u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom za oblast kulture, koji je potpisan prošle između Vlade Crne Gore i Sindikata kulture Crne Gore.

„Potpisnici Sporazuma istakli su značaj učešća i ostalih subjekata, posebno na opštinskom nivou, u funkciji rješavanja stambenih potreba zaposlenih“, zaključili su u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!