„Zlatne komedije“ u KIC-u

#MontiPajton #PokušajAtentata #BudoTomović

Tradicionalna filmska revija „Zlatne komedije“ i ove godine obuhvatiće projekciju značajnijih djela ovog filmskog žanra.

Revija će biti organizovana u okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 18. do 21.septembra, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

    
Film „O, brate đe si?“ (2000) reditelja Džoela Koena otvoriće reviju u poneđeljak, 18.septembra u kojem trojica bjegunaca iz zatvora pokušavaju pronaći i podijeliti sakriveni plijen.

U utorak, 19.septembra prikazaćemo film reditelja Terija Giljema “Monti Pajton i sveti gral” (1975) o kralju Arturu i njegovim vitezovima koji tragaju za Svetim gralom.

Treći dan revije, srijedu, 20.septembar obilježiće kriminalistička komedija “Goli pištolj” (1988) reditelja Dejvida Zukera u kojem nespretni policajac mora da spriječi pokušaj atentata na englesku kraljicu.

Film “Kralj komedije” (1982) reditelja Martina Skorseza o mladom komičaru koji je spreman učiniti sve da nastupi u popularnom televizijskom talk-showu zatvoriće reviju u četvrtak, 21.septembra.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!