Oštre reakcije zbog uplovljavanja NATO brodova: NATO Crnoj Gori duguje krv, odlazite odavde!

Jučerašnje uplovljavanje brodova NATO alijanse u Luku Bar izazvalo je ogorčenje, ali i zabrinutost kod velikog broja građana Crne Gore. Oštre osude stižu iz političkih partija, ali i nevladinih organizacija, prenosi Barski portal.

Foto: IN4S

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD), za „Barski portal“ je kazao da se ovim činom jasno pokazuje da je vlast nesposobna da sama stvori mehanizme za odbranu teritorije i teritorijalnih voda Crne Gore.

„Stoga, kontrolu nad istima prepušta stranim državama koje imaju svoje interese i koje Crnu Goru ne žele da zaštite čak ni od paradržave Kosovo„ – kazao je Kovačević.

Marko Kovačević, Foto: Barski Portal

Iz „Crnogorskog otadžbinskog pokreta“ (COP) čije je sjedište u Baru, u isto vrijeme saopštavaju da „agresorski brodovi nijesu dobrodošli u Bar i Crnu Goru, jer ne donose ništa dobro“.

„Odnarođena, izdajnička i vazalna vlast privatne države porodice Đukanović uvukla je Montenegro u zločinački NATO. Međutim, Crnu Goru i Crnogorce nije, jer za to narod nije dao dozvolu.

Zato je obaveza svih Crnogoraca koji ne prihvataju izdaju i ropstvo, da na svakom koraku i u svakom trenutku pružaju otpor fizičkom porobljavanju i zatiranju Crne Gore i njenih najvećih vrijednosti. Zato otpor i prezir pokažimo i prema dželatima koji su izvršili agresiju nad ovom zemljom 1999.godine, bez ikakvog povoda. Pokažimo im da su ovdje nepoželjni i da ih narod Crne Gore smatra masovnim ubicama i najopakijim dušmanima.

To se nikada promijeniti neće, uprkos snažnim pokušajima da se svijest Crnogoraca nasilno promijeni i nametne se nazadni, dokazano demonski sistem vrijednosti koji NATO promoviše“ – kaže se u saopštenju COP-a.

U reagovanju NVO „Spič- Sutomore“ ističe se zabrinost zbog osionosti koju demonstrira NATO “ne skrivajući da Luku Bar već doživljava i vidi kao svoju vojnu bazu“.

„Osvajački ratni vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv i koji je prvu kasetnu bombu na našu državu bacio upravo u barskoj opštini (na Crnom rtu kod Sutomora) došao je osiono, kako se ponašao i prije 19 godina, kada je svoje milosrđe prema ovom narodu i njegovoj državi demonstrirao brutalnim nasipanjem osiromašenim uranijom i projektilima najjače razorne moći.

Ali i progonom desetina hiljada Crnogoraca sa Kosova i Metohije. Jednog jedinog Crnogorca ti naši krvnici ne ostaviše u okupiranoj Metohiji. Zato ih u ime starosjedilaca Bara, Sutomora i Crne Gore, ali i u ime svih Crnogoraca kojima je stalo do istinskog mira, pozivamo da napuste bez odlaganja Luku Bar i Crnu Goru, a svoje prijatelje iz režima u Podgorici neka primaju daleko od prostora koji na ovaj način iznova kontaminiraju“ – saopštili su iz NVO „Spič- Sutomore“.

Podsjetimo, stalna grupa NATO protivminskih brodova uplovila je juče u Luku Bar, što su mnogi prepoznali kao surovu demonstraciju sile.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, protivminska grupa pod komandom kapetana fregate Džastina Heinsa boraviće u Crnoj Gori do 1. marta.

Grupu čine osmatrački brod Kraljevske britanske mornarice i dva minolovca – turski i španski.

„Tokom boravka, posade i brodovi imaće više aktivnosti sa kolegama iz Mornarice Vojske Crne Gore”, saopštili su iz crnogorske vlade.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

Comments are closed.