Prekid u saobraćanju vozova zbog radova u Sozini

#BijeloPolje #ŽeljezničkiSaobraćaj #TunelSozina

zeljeznicka-stanica-pg.jpg

Željeznički saobraćaj na dionici Bar-Podgorica biće obustavljen od ponedjeljka 18. septembra od osam sati do utorka 19. septembra u osam sati.

Kako je saopšteno iz Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza, saobraćaj se obustavlja zbog sanacije donjeg stroja u tunelu Sozina.

“Sanacija donjeg stroja podrazumijeva iskop zemlje trasom pruge u dužini 200 metara i na dubini od 2,5 metra, od ulaza u tunel Sozina ka Virpazaru i izvođač je mišljenja da će radovi biti završeni i pruga slobodna nakon zatvora od 24 sata“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ukoliko izvođač ranije završi radove, pruga će biti otvorena za redovan željeznički saobraćaj.

Saopšteno je da će se zbog radova, saobraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar završavati i počinjati u stanici Podgorica, dok će dok prevoz od stanice Podgorica do Bara i obratno biti obezbijeđen autobusima.

"Međunarodni saobraćaj (dnevni i noćni) će se odvijati po redovnim terminima postojećom organizacijom: dnevni voz saobraćaće uz presijedanje i alterantivni prevoz autobusom između stanica Valjevo-Vreoci iz oba pravca, dok će se saobraćaj noćnog međunarodnog voza odvijati pomoćnim prevoznim putem preko Kraljeva i Lapova", naže se u saopštenju.

Navodi se da će saobraćaj lokalnih vozova na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica biće otkazan i prutnici će se prevoziti autobusima po važećem željezničkom redu vožnje.

"Na relacijama Bijelo Polje-Podgorica-Bijelo Polje i Nikšić-Podgorica-Nikšić lokalni vozovi će saobraćati po redu vožnje", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!