TO Bar u Švedskoj

#MontenegroAirlines #ČarterLetovi #TurističkaOrganizacija #TurističkaOrganizacijaBar

tob-stokholm01.jpg

Turistička organizacija Bar predstavila je bogatu ponudu na Sajmu turizma “Mediterranean Panorama 2017“ u Štokholmu, Švedska, od 18. do 19. marta 2017. godine. TO Bar je nastupila zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, kao i LTO Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, i turističkom privredom.

„Ovo je drugo predstavljanje turističke ponude grada Bara švedskoj javnosti, jer smo već jednom nastupili na Sajmu turizma u Geteborgu kao učesnica Jadranskog IPA projekta ‘Zajednička promocija održivog turističkog razvoja – Tur.Grate2’ 2013 godine. Ovaj sajam predstavlja jedan od vodećih turističkih događaja u ovom gradu i pozicionirao se kao jedna od najvećih organizovanih događaja u Švedskoj. Sajam je okupio brojne posjetioce koji su izrazili veliko interesovanje za Crnu Goru i barsku opštinu. S obzirom na to da Šveđani vole lijepo vrijeme, dobru hranu i fascinantnu istoriju i kulturu, značajnu pažnju privuklo im je kulturno-istorijsko nasljeđe i novi trendovi kao što su aktivan odmor, seoski turizam i vinski podrumi“, kažu u TO Bar.

TUI Nordic je uvrstio u svoju ponudu posebne aranžmane za Crnu Goru, i u periodu od sredine maja do oktobra direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje: Švedske, Norveške, Danske i Finske.

Jednom sedmično obavljaće se letovi ove aviokompanije za Crnu Goru iz glavnih gradova ovih zemalja, a prema trenutnom stanju bukinga već je prodato preko 40% aranžmana TUI Nordica za Crnu Goru u 2017. godini, kažu u TO Bar.

„Takođe, na bolju povezanost naših zemalja tokom sezone imaće uticaja i letovi niskobudžetskih aviokompanija ‘Ryanair’ i ‘Norwegian’. Naša nacionalna avio kompanija ‘Montenegro Airlines’, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra. Na osnovu razgovora i zainteresovanosti učesnika i posjetilaca ovogodišnjeg sajma, TO Bar predviđa uvećanje prometa sa ovog tržišta u sljedećoj turističkoj godini“, zaključuje se u dopisu medijima TO Bar.

Barsku opštinu su u 2016. godini posjetila 902 turista iz Švedske, što je 5,50% više nego u 2015. godini, a ostvarili su 8.976 noćenja, što je 7,21% više nego u 2015. godini.

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!