Učenici SEUŠ u podgoričkim hotelima

#KafeBar #BudoTomović #HotelskiKompleks

seus-hilton01.jpg

Grupa učenika obrazovnog programa “turistički tehničar” Srednje ekonomko ugostiteljske škole, u okviru praktične nastave iz predmeta Hotelijersko i recepcijsko poslovanje Wellness & SPA, predvođena profesoricama Snežanom Petrušević i Sonjom Šaranović, posjetila je hotel “Hilton” u Podgorici.

Prema riječima Petrušević, “hotel izgleda zaista svjetski, po standardima hotelskog lanca ‘Hilton’, a sa druge strane odiše lokalnim, tipičnim gradskim i crnogorskim duhom”.

Hotelsko osoblje i PR&Marketing menadžeri su se potrudili da učenike upoznaju sa načinom rada recepcijske službe, Food & Beverage sektorom, sektorom domaćinstva i Wellness & SPA centrom.

Učenici su, kažu, bili zadovoljni što su imali mogućnost da posjete još jedan hotel u nizu predstavnika elitnog turizma.

Nešto ranije, učenici smjerova “tehničar kulinarstva i usluživanja, kuvar i konobar” posjetili su Međunarodni sajam obrazovanja, koji se održavao u Američkom uglu KIC “Budo Tomović” u Podgorici i prisustvovali prezentaciji čuvene HRC Kulinarske akademije iz Bugarske.

Prezentaciju je održala predstavnica Akademije Nadya Marinova, od koje su učenici mogli da dobiju sve informacije o mogućnostima usavršavanja svojih kulinarskih vještina i obavljanja prakse u inostranstvu. Ona je prisutnima objasnila koji su uslovi potrebni za školovanje u njihovoj zemlji. Objasnila je kako se svaki semestar posebno plaća, da je potrebno temeljno poznavanje engleskog jezika budući da se predavanja realizuju na tom jeziku.

Dan u Podgorici bio je prilika i da se obiđe hotelski kompleks “Verde”. Svrha posjete bila je upoznavanje učenika sa svim segmentima hotela – kuhinjom, restoranom, kafe barom.

“Ljubazno osoblje nas je dočekalo i potrudilo se da nam na najbolji način prezentuje sve ono što će učenicima biti korisno za budući poziv. Učenici su imali prilike da vide sportsku dvoranu kapaciteta 2000 mjesta, u kojoj se mogu igrati razne vrste sportova istovremeno. Poslije dvorane, obišli smo restoran u kojem se služi a la cart, zatim restoran pansionskog tipa, kafe bar i kuhinju”, istakla je profesorica Anđela Globarević, koja je zajedno sa profesorima Markom Spičanovićem i Dejanom Aleksićem realizovala ovu stručnu posjetu.

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!