Donacije za bolnicu

#IzvršniDirektor #AktivnaZona

CETINjE – Nevladina organizacija „Aktivna zona” predstavila je juče novoformiranu Fondaciju mladih i prvi projekat koji sprovodi, a to je prikupljanje sredstava za potrebe nabavke opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje Opšte bolnice „Danilo prvi”.

Kako je na konferenciji za novinare kazala koordinatorka Fondacije mladih Dragana Popivoda riječ je o prvoj fondaciji ovog tipa u Crnoj Gori čiji je cilj da postane platforma za razmjenu standarda u oblasti prikupljanja novca i filantropije.

– Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše vrijednosti poput humanosti, solidarnosti, aktivizma, odgovornosti, kreativnosti-inovativnosti, kritičkog mišljenja, kao i druge vrijednosti gradanskog društva, te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva, kao i razvijanju i promociji filantropije i kulture davanja – navela je Popivoda, i dodala da su zadaci Fondacije da, prije svega mapira potrebe aktera društva u lokalnoj zajednci, i da obezbijedi tehničku i finansijsku podršku građanskim inicijativama koje su usmjerene ka zadovoljenju potreba lokalne zajednice.

– Fondacija će raditi na angažovanju korporativnog sektora, institucija i građana da ulažu u lokalnu zajednicu. Nadam se da će pomenuti akteri uvidjeti značaj fonda ove vrste i pridružiti nam se u njegovom stvaranju i jačanju – rekla je Popivoda.

Uz podsjećanje da je Fondacija mladih osnovana u okviru programa „Akademija održivosti“ u koji su uključene fondacije iz svih država regiona, izvršni direktor Aktivne zone Miloš Marković kazao je da je upravo krenula prva njihova donatorska akcija, odnosno prikupljanje sredstava za potrebe nabavke opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje bolnice na Cetinju.

– Ono po čemu se ova donatorska akcija razlikuje od mnogih jeste učešće Evropske unije i FAKT-a u cijelom procesu, što podrazumijeva njihovu finansijsku podršku putem mečing procesa, gdje će oni donirati istu sumu novca koji mi sakupimo prilikom kampanj [. . .]

Na link ispod možete pogledati kompletnu verziju teksta.

Izvor: DANŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!