SVJETSKO PRVENSTVO ZA DOGO ARGENTINO U CRNOJ GORI

#SvjetskoPrvenstvo #CrneGore

aadogoargentino17Predstavnici kluba „Dogo argentino Crne Gore“ koji je član Svjetske asocijacije „Dogo argentino“ (AMDA) prisustvovali su redovnoj sjednici održanoj juče u španskom Valjadolid, neposredno pred Svjetsko prvenstvo za rasu dogo argentino.
„Među tačkama dnevnog reda o kojima se odlučivalo bio je i zahtjev da se nakon Svjetskog prvenstva u Argentini 2018. i Kini 2019. godine, naredne – 2020. godine isto održi u Crnoj Gori.
Zahtjev našeg kluba je jednoglasno usvojen i podržan, a sama odluka je potvrda napornog i uspješnog rada na promociji i očuvanju ove lovačke rase – dogo argentino.
O značaju manifestacije za crnogorsku kinologiju i državu Crnu Goru suvišno je pisati. Zahvalnost dugujemo prije svega Kinološkom savezu Crne Gore i generalnom sekretaru Miodragu Vreteničiću na višegodišnjoj podršci kao i kompletnoj upravi AMDA, njenom predsjedniku Miguel Martinezu, potpredsjedniku Mariu Pinneliu, sekretaru Fernandu Centurionu kao i prijateljima iz odgajivačnica De la pacco casa – Aleksandru Gavriloviću i Legado de Artemis – Bebi Lazić, koji su zaslužni za dobijanje organizacije ovako prestižnog takmičenja.
Treba pomenuti i plasmane u kojima su psi iz crnogorskog uzgoja Dogo di cattaro osvojili II mjesto (Dogo di Cattaro Ahil) i III mjesto (Dogo di Cattaro Alpha) oba u razredu intermedia, što još jednom potvrđuje da su crnogorska kinologija i naš klub u samom vrhu svjetske kinologije“ – stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik kluba „Dogo argentino Crne Gore“ Srđan Dragomanović.

Izvor: Radio KotorŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!