Održana promocija knjige „Indeksi prepoznavanja“ Milorada Joknića

#Pljevlja

11

U okviru 31. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“, 17. juna sa početkom u 11 časova u sali Skupštine opštine održana je promocija knjige aforizama našeg sugrađanina Milorada Joknića. „Indeksi prepoznavanja“ je treća knjiga aforizama, poslije vrlo uspiješnih predhodno objavljenih „Sa dna istine“ i „Domišljaji“.

Promociju knjige započeo je dramski glumac Rade Lala Čolović čitanjem aforizama iz prezentirane knjige.

O piscu, njegovom životnom radu, uspijesima koje je ostvario u pisanju i objavljivanju knjiga govorio je Aleksandar Čotrić.

Prisutnima se obratio i ovogodišnji dobitnik nagrade „Tipar“, Zoran Raonić, rekavši da je Milorad Joknić izuzetan pisac satire i da njegovi aforizmi jednako važe kako za Crnu goru, tako i za Srbiju i druge države u regionu.

33

Po sadržaju pisanih aforizama, njihovom značenju , obilatom korišćenju satire, ironije, apsurda, alegorije i metafore, jasno se vidi da je pisac dostigao zrelost i dosegao duboko u srž pisanja u ovoj vrsti književnog stvaralaštva.

Za kraj promocije, prisutnima se obratio i autor Milorad Joknić, zahvalivši se prisutnima, kao i svima onima koji su učestvovali da nova knjiga izađe na svjetlost dana.

Recenzenti knjige su dr Rade Džuverović i Zoran Raonić.

Tehnički urednik Dragan Paldrmić.

Knjigu štampao Grafokarton iz Prijepolja u tiražu od 300 primjeraka.

Promociju otvorila i vodila Bojana Radanović.

autorka, Nataša Knežević učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!