Pljevlja prazan grad

#Pljevlja

grad5

Nedjeljno jutro u Pljevljima osvanulo je kao i obično. Nema nigdje nikoga osim poneki slučajni prolaznik,i redovne mušterije u lokalima koji bi inače popili kafu i da nije nedjelja. Razlog tome je vjerovatno što većina naših sugrađana već duži niz godina vikend koristi za radove u selu. Nema više vikenda koje je radnička klasa koristila za odmor sa porodicom i prijateljima . Polako ali sigurno se vraćamo selu.

grad4

grad5

grad1

Nedeljno jutro u Luna Parku bez djece. Kako su nam rekli radnici, djeca se okupljaju oko 18:00 sati. Prije nekoliko decenija, kada je „ringišpil dolazio u Milet baštu“ graja djece čula se od ranih jutarnjih sati do kasno u noć. No dobro je da je Luna park stigao u naš grad, jer tokom ljeta glavna zabava mališana bila je šetnja centrom grada, parkom i igrom na igralištima.

slika 2 skraćena

slika 3 skraćena

slika 4 skraćena

Za veliku razliku od gradskog jezgra koje je bilo pusto , značajan broj građana odlučili su za šetnju i relaksaciju u parku.

Jutarnja svjezina Pljevaljskog parka „ Vodica“ povukla je jedan broj šetača i sportista za relaksaciju na trim stazi.

Šetnja je jedna od najboljih vježbi, koja pomaže da se riješite ozbiljnih zdrastvenih problema, cirkulaciju u organizmu, održava srce zdravim i aktivnim. Vjezbanje na otvorenom je korisnije za tijelo jer se bori protiv prirodnih sila i dobro za osvežavanje misli. Svježi i spoljni vazduh je bolji od zatvorenog prostora.

image (1)

image (2)

image

Autori: Učesnici projekta „Povežimo se informisanjem“koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!