Podgoričani uhvaćeni prilikom krijumčarenja kućnih ljubimaca

By admin

Podgoričani uhvaćeni prilikom krijumčarenja kućnih ljubimaca

Vijest da je u blizini Maoča spriječeno krijumčarenje kućnih ljubimaca izazvalo je čuđenje u Pljevljima i znatiželju ko je i zbog čega švercovao kućne ljubimce iz Srbije.
Koliko god to nama izgledalo čudno, krijumčarenje kućnih ljubimaca, u poslednje vrijeme, postao je unosan posao. Izbjegavanjem plaćanja graničnih dažbina i veterinarskih pregleda, prodavci zarađuju više nego duplo.
Kako saznaje PVportal pripadnici granične policije prilikom rutinske kontrole u blizini Maoča u automobilu marke “Reno” podgoričkih tablica, pronašli su različite vrste, kućnih ljubimaca, kao i hranu i opremu za iste. Automobil se kretao makadamskim vankategorisanim putem Maoče-Mijakovići. Dvojica Podgoričana, koja su bila u Renou, osim za nekoliko kunića, za ostale kućne ljubimce pse, ptice, akvarijumske ribice… nisu imali potrebnu dokumentaciju.
Nakon što je konstaovano da za kućne ljubimce nema potrebne dokumentacije pripadnici granične policije pozvali su službenike Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja Sektora bezbjednosti Uprave carina. Iz Uprave carina saopšteno je da je ukupna vrijednost neprijavljene robe 1.156 eura. Veterinarska inspekcija je naložila da se živi kućni ljubimci vrate u Srbiju. Pretpostavlja se da su kućni ljubimci, koji su navjerovatnije trebalo nađu svoje kupce u Podgorici ili na primorju, u Crnu Goru prokrijumčareni van graničnog prelaza.

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!