Više od pola ukupnog broja učenika postiglo odličan uspijeh

#Pljevlja

ristan pavlovic uspijeh vanja.Still001

Ove godine od 741 učenika koliko je bilo upisano u školsku 2016/17.god u OŠ „Ristan Pavlović“, čak 54,13% učenika postiglo je odličan uspijeh.

Od ukupno 741 učenika koji su ove godine pohađali OŠ „Ristan Pavlović“ 161 učenik opisno je ocijenjen, a 580 brojčano.

Ove godine bilo je mnogo manje izostanaka, i niko od učenika nije ponavljao razred. 54,13% učenika je odlično, 25% je vrlodobro, 15% učenika postiglo je dobar uspijeh, a jedan zarez dvadeset odsto dovoljan uspijeh. 26 učenika imalo je nedovoljan uspijeh i oni su upućeni na popravne ispite.

„Najbolju srednju ocjenu u razrednoj nastavi imaju učenici trećeg razreda, standardno, jer to su njihove prve brojčane ocjene i tu je i najveći broj odličnih učenika, pa stoga i najveća srednja ocjena. A u predmetnoj nastavi najbolju srednju ocjenu ima odjeljenje VI2 – 4,56 i VII1-4,50. Najlošija srednja ocjena je u odjeljenju VIII2-3,47 i u VII2- 3,66. Vidimo da su i u ovim najlošijim, ako možemo reći, srednja ocjena je isto dosta visoka“,- izjavio je Borko Klačar, pomoćnik direktora OŠ“Ristan Pavlović“.

I naredne nastavne godine u ovoj osnovnoj školi biće formirana tri odjeljenja prvih razreda.

„Što se tiče upisa u prvi razred on se zakonski obavlja tokom aprila mjeseca, međutim mi učenike upisujemo do zadnjeg dana, odnosno do kraja avgusta. Ima roditelja koji se predomišljaju i premještaju djecu, tako da se tačan broj učenika još ne zna, ali sigurno se zna da ćemo i ove godine imati tri odjeljenja. Negdje oko 80 učenika će biti upisano u prvi razred. U petom razredu ove godine sva odjeljanja nam broje preko 28 učenika, Doći će nam učenici iz područnih odjeljenja, iz Vijenca imamo tri učenika, takođe najavljen je dolazak učenika iz Brvenice u šeste razrede. Broj učenika u idućoj godini u šestim razredima će biti veći od zakonski dozvoljenog, jer po novom zakonu 28 učenika je maksimum u odjeljenju. Tako da ćemo praviti i četvrto odjeljenje šestog rezreda od ovogodišnjeg petog. Na kraju svim učenicima mogu poželjeti ugodan ljetnji raspust, da se odmore i da nam vrijedni i odmorni dodju u septembru, na početak nove nastavne godine i postignu još bolje rezultate„.- dodao je pomoćnik direktora Borko Klačar.

autorka, Nataša Knežević učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“, koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje crne Gore

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!