Evo kako izgleda kada (vam) novinari zaprže čorbu

Hotel CentreVille u Podgorici organizovao je prvo takmičenje crnogorskih novinara u kuvanju. Pod budnim okom šefa kuhinje Stefana Đukanovića, 10 predstavnika štampanih, TV i online medija takmičilo se u pripremanju hrane. Ovog puta na meniju je bila pačetina.

Najbolje kulinarske sposobnosti, prema mišljenju žirija, pokazala je Bojana Despotović iz Dnevnih Novina, koja je osvojila prvo mjesto. Žiri je imao težak zadatak kada je riječ o izboru drugog i trećeg mjesta, pa je svaka pozicija imala po dvoje nagrađenih. Srebrnu medalju u kuvanju podijelile su dame iz TV Vijesti i magazina Cafe Montenegro – Bojana Bojović i Sanja Golubović. Treću poziciju, jednakim zalaganjem, zauzeli su Iris Polumenta iz TV Prva i Saša Radović iz TVCG.

„Bez obzira na nivo njihovih kulinarskih vještina, svi su se potrudili da od sastojaka koje smo odabrali za njih naprave što ukusnije jelo. Bilo mi je zadovoljstvo da novinare podučavam kuvanju i nadam se da će u buduće u kuhinji primjenjivati neke od naučenih trikova“, istakao je Stefan Đukanović nakon što je učesnicima uručio sertifikate.

Prvo CentreVille takmičenje novinara u kuvanju proteklo je u sjajnoj atmosferi. Predstavnici crnogorskih medija su na kratko novinarske vještine zamjenili kulinarskim, trudeći se da u kuhinji – ambijentu koji nije svojstven njihovom poslu, pokažu i druge sposobnosti. Nekima je primat bila brzina, drugima ukus, a do izražaja je došlo i njihovo umjeće dekorisanja hrane.

Bojana Despotović

„Ovo je za mene bilo potpuno novo iskustvo, prvenstveno zbog prilike da se družim sa kolegama u drugačijem ambijentu od uobičajenog. Bilo je jako uzbudljivo i zabavno. Posljednje vrijeme u kuvanju pronalazim inspiraciju i bijeg od svakodnevnih obaveza, pa me ovo priznanje dodatno motiviše. Raduje me što je konačno i kod nas upriličen ovakav vid okupljanja i čestitam organizatorima na sjajnoj ideji,“ navela je pobjednica Bojana Depostović.

CentreVille Hotel & Experiences, koji se nalazi u poslovno-stambenom objektu The Capital Plaza, organizovao je takmičenje u okviru promocije časova kuvanja, kao nove ponude za timske aktivnosti.

„Kompanije nas često kontaktiraju tražeći savjet kako da organizuju jedinstvene timske aktivnosti tokom kojih mogu da se zabave i opuste van posla, a ujedno se zbliže i kvalitetno provedu vrijeme. S tim u vezi, došli smo na ideju da organizujemo ponudu drugačiju od standardne, a to je „cooking class“. Svi volimo hranu, a još kada nas iskusni šef kuhinje kakav je Stefan uči kako da je pripremamo, onda je to pravi izazov i odličan izbor“, objašnjava PR i marekting menadžer hotela Milo Radonjić.

U prvom CentreVille takmičenju u kuvanju, pored nagrađenih, učestvovali su i Suzana Radević iz Dana, Marija Vasić iz ND Vijesti, Srđa Lubarda u ime TV A1, Ivana Boljević sa portala Ukusi.me i novinarka portala Standard Marija Ivanović.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!