Novi most preko rijeke Morače biće dug oko 150 metara

#Most #RijekaMoraca

Foto: Luka Zeković

Ministarstvo održivog razvoja i turizma dostavio je Glavnom gradu urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju mosta preko rijeke Morače, na trasi Jugozapadne obilaznice.

Most preko rijeke Morače, koji će biti dug oko 150 metara, planiran je na katastarskim parcelama 2275/1, 2275/2, 2276 i 2933 KO Dajbabe i na katastarskim parcelama 253 i 24971 KO Donji Kokoti.

U posebnim saobraćajno-tehničkim uslovima koje je izdala Direkcija za saobraćaj, navodi se da kod mostovskih konstrukcija treba primijeniti elemente za saobraćajnicu. Neki od elemenata su, kako se navodi, da je širina kolovoznih traka u pravcu minimum 3.25 metara, razdjelno ostrvo četiri metra, širina pješačkih staza kroz gradsku zonu minimum 1.20 metara…

Projekat obilaznice podrazumijeva izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa ukupne dužine 3.621,07 metara. Trasa obilaznice povezuje petrovačku sa cetinjskom magistralom, a nova saobraćajnica će imati četiri trake, nadvožnjak u zoni KAP-a i novi most preko Morače.

Izvorhttp://Vijesti.me

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!