Novogodišnje KIĆENJE Podgorice: Evo koliko je NOVCA izdvojeno za NOVE UKRASE

Novogodišnji i božićni praznici nam se bliže, a da stiže euforija praznovanja, tu su da nas podsjete pažljivo okićene ulice, različiti objekti i ono što je većini posebno interesantno – kićenje sopstvenog doma.

Foto: Ivan Čabarkapa (arhiva Kolektiva)

Ipak, ono što svima privlači pažnju, svakako su okićene ulice gradova, što svemu daje posebnu draž.

Tradicionalno, i naš Glavni grad će ove godine zasijati prazničnim sjajem, pa su pripreme za kićenje, već počele. Jelke, svijetleće lampice, LED zavjese, samo su neki od novogodišnjih detalja na ulicama.

„Ekipe “Komunalnih usluga” doo pored svojih svakodnevnih aktivnosti na održavanju objekata javne rasvjete, svjetlosne signalizacije i TK infrastrukture, početkom novembra mjeseca, započele su sa pripremama za već tradicionalno kićenje Glavnog grada“, kazali su iz preduzeća „Komunalne usluge“ za Kolektiv.me.

Po uzoru na brojne evropske gradove, mnoge podgoričke ulice biće okićene u prazničnom duhu, što ne može proći neprimijećeno.

Kako je planirano, novogodišnje kićenje grada će biti završeno do 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, a biće ukrašena sljedeća mjesta:

„Tom prilikom biće okićeni gradski trgovi: Trg nezavisnosti, Trg Bećir Bega Osmanagića i Rimski trg, gradske ulice, bulevari i kružni tokovi. Takođe, okitićemo i opštine u okviru Glavnog grada, uži centar Golubovaca i Tuzi. Na centralnom gradskom trgu, kao i na Rimskom trgu biće postavljene  novogodišnje jelke“, istakli su naši sagovornici.

Foto: Ivan Čabarkapa (arhiva Kolektiva)

Ove godine, uz postojeće ukrase, grad će biti obogaćen novim sadržajem. Naime, iz gradskog budžeta je odvojen novac za kupovinu novih ukrasa, koji će biti montirani u užem dijelu grada.

Za nabavku ukrasa je opredijeljeno 50 hiljada eura.

“Ove godine iz Budžeta Glavnog grada izdvojena su, kao i prethodnih godina, sredstva za nabavku novih dekorativnih ukrasa u iznosu od 50.000,00€. Tom prilikom kupljeno je 304 komada LED svjetlećih lampica u nizu i 135 komada LED svjetlećih zavjesa, a koje ćemo uz ukrase nabavljene prethodnih godina montirati u užem dijelu grada kako bi i naša Podgorica blistala u ruhu modernog i savremenog evropskog grada”, naglasili su iz Komunalnih usluga za naš portal.

Da bi naš Glavni grad dobio pravi “praznični duh”, tome mogu doprinijeti svi pojedinci, tako što će ukrasiti svoje poslovne objekte, kuće, stanove,…pa čak i dvorište.

Samo jedan detalj je dovoljan, pa da svi doprinesu ljepšem izgledu našeg grada, nalik na evropske i svjetske prijestonice.

“Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane privredne subjekte da učestvuju u kićenju na način što će ispred svojih objekata okititi javne površine a samim tim doprinijeti lješpem izgledu Glavnog grada za predstojeće novogodišnje praznike. Napominjemo, da će im naše Društvo pružiti svu neophodnu tehničku logistiku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije koja je neophodna za montažu i demontažu istih”, zaključili su iz preduzeća “Komunalne usluge” za Kolektiv.me.

Novogodišnji ukrasi će krasiti Podgoricu do 15-tog januara naredne godine, kada će početi i demontaža istih, a sve u skladu sa obimom posla i vremenskim prilikama.Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!