Podgorica: Otrovan pas u blizini dječijeg igrališta

#Otrovanpas #Podgorica

Foto: NVO Prijatelj životinja Podgorica

U parku u centru Podgorice u blizini dječijeg igrališta juče je od posledica trovanja uginuo još jedan rasni pas, saopštili su iz nevladine organizacija „Prijatelji životinja Podgorica“.

Oni su istakli da je riječ o vlasničkom psu i da postoji opasnost da se „još neko otruje“.

Foto: NVO prijaltelj životinja Podgorica

„Mi smo tu informaciju da je sinoć oko 20 sati i 30 minuta u strogom centru Podgorice otrovan vlasnički pas Anice Vučeković, dobili kasno sinoć. Vučekovićka je svog psa izvela u šetnju, kao što to radi svakodnevno, međutim, on je uginuo nakon samo dvadeset minuta, pošto je sa zemlje uzeo i progutao nepoznatu supstancu. Podsjećamo da je riječ o rasnom lovačkom psu, koji je inače bio miljenik svih stanara okolnih zgrada i koji nikada nikome nije naudio, čak naprotiv, većina stanara ga je često hranila, a djeca su se igrala sa njim“, navodi se u saopštenju te NVO.

Oni su kazali da je o događaju je obaviještena i policija, koja je napravila uviđaj.„Podsjećamo da je na istom mjestu sredinom prošle godine posuta ogromna količina otrova, o čemu su obaviješteni svi nadležni organi, koji ništa nisu preduzeli. Bez obzira što je i tada, kao i sada sumnja pala na par stanara okolnih zgrada, niko ih nije ispitao. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o dječjem igralištu, te da se osnovano sumnja da otrov nije uklonjen, ali i da ga je zemlja upila, zbog kiše koja je padala, možemo samo da naslutimo kolike fatalne posledice može da prouzrokuje ovakav neljudski čin pojedinca“, kazali su oni.

Iz NVO Prijatelji životinja ponovo pozivaju nadležne institucije da uvedu strogu kontrolu prilikom kupovine otrova u poljoprivrednim apotekama, kako bi se ovakve stvari spriječile.

„Dovoljno je reći da se antibiotik u apoteci ne može uzeti bez recepta, dok s druge strane otrove može svako da kupi u slobodnoj prodaji, bez ikakve identifikacije“, istakli su na kraju saopštenja.

FOS media

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!