Opština Tivat predstavila dva projekta na FREI festivalu!

Na ovogodišnjem FREI festivalu (Festival of Real Estates Investments), koji je završen danas, Opština Tivat je predstavila dva projekta.

Tivćani su s ponosom predstavili Projekat saobraćajnice “MR I” prva faza, koji je u završnoj fazi.

Urađen je ukupan profil puta sa modernom led rasvjetom i vertikalnom signalizacijom i u toku narednih dana očekuje se postavljanje asfaltnog sloja.

Kako naglašeno u prezentaciji radi se o profilu puta koji će postati standard za crnogorske putne pravce tog ranga.

Putni pojas obuhvata dvije kolovozne trake sa obostranim biciklističkim i pješačkim stazama i obostranim zelenim pojasom.

Ovaj regionalni put koji će spojiti opštine Herceg Novi i Tivat preko Luštice ima višestruki značaj kako za stanovništvo Krtola i Luštice, ali i za investitore koji sve više ulažu u velike projekte u toj oblasti.

Takođe je bio predstavljen i višestruko nagrađavani projekat “Lungo Mare”.

Kako je navedeno u prezentaciji gradilište bi trebalo da bude otvoreno do kraja nedjelje, a sa grubim radovima bi trebalo završiti do 15. juna.

Finalna faza uređenja nastaviće se i u septembru.

Do prolongiranja izvođenja ovog projekta i pored obezbijeđenih prostornoplanskih preduslova, ijrešenih imovinsko pravnih pitanja, te izdate građevinske dozvole kasnilo se zbog neodgovornih pojedinaca koji su parternim uređenjem svojih imanja zašli u trasu šetališta (Državna studija lokacija 29) i grubo uzurpirali državne parcele uz more.

Cilj izvođenja ovog projekta je da se vrati turistička atraktivnost ovom dijelu obale te da se obezbijede jednake šanse za bavljenje turizmom čitavoj lokalnoj zajednici u Krašićima pa da se na ravnomjeran i održiv način iskotristi obala koja pripada svima.

Podsjetimo, Festival Investicija u nekretnine (FREI) održava se svake godine u hotelu Avala u Budvi i privlači veliki broj investitora iz regiona i šire.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

4 Komentari

  1. Tivat se konacno budi!! Bravo za hrabre odluke!! Rušenje za nelegalne objekte u najprestiznijim zonama!!

  2. To su sve prokleti uzurpatori i burzuji koji ne poznaju ni Bog ni Zakon!! Uzeli su sve!! Ne damo nase more!!

  3. To su obicni petparacki mangupi koji nemaju niti veze niti uporiste. Tigrovi od papira!! Samo napred u zavodjenje reda!!

Comments are closed.