Darmanović – Baldauf: Jačanje saradnje Crne Gore i Luksemburga u svim oblastima

#CrnaGora #SrđanDarmanović #MinistarstvoVanjskihPoslova #CrneGore

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Luksemburga Olivijea Baldaufa. Ministar Darmanović je čestitao stupanje na dužnost ambasadoru Baldaufu i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu intenzivirati bilateralni odnosi između dvije države. Zahvalio je za podršku koju Luksemburg pruža Crnoj Gori u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva, posebno kada je riječ o učlanjenju u NATO i EU. Takođe, posebno je istakao značaj ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Parlamentu Luksemburga, 14. decembra 2016. godine.

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Luksemburga Olivijea Baldaufa.

Ministar Darmanović je čestitao stupanje na dužnost ambasadoru Baldaufu i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu intenzivirati bilateralni odnosi između dvije države. Zahvalio je za podršku koju Luksemburg pruža Crnoj Gori u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva, posebno kada je riječ o učlanjenju u NATO i EU. Takođe, posebno je istakao značaj ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Parlamentu Luksemburga, 14. decembra 2016. godine.

Ambasador Baldauf je kazao da će tokom obavljanja svoje funkcije nastojati da unaprijedi međudržavnu saradnju, s posebnim fokusom na turizam i ekonomiju. Istakao da Crna Gora posjeduje značajan turistički potencijal koji, uz adekvatnu promociju, može biti od velikog interesa za građane Luksemburga. Takođe, najavio je aktivan angažman na unapređivanju kontakata između privrednih komora, odnosno poslovnih subjekata dvije države, u cilju stvaranja snažne osnove za jačanje ekonomskih odnosa i privlačenje investicija iz Luksemburga i podržao inicijativu ministra Darmanovića za povezivanje na univerzitetskom nivou i razmjenu studenata.

Sagovornici su iskazali spremnost za intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i spremnost za nastavak jačanja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA

Izvor: Vlada Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!