Ministar Janović primio ambasadora Pošu: Mađarska spremna da pomogne unapređenje sporta u CG

#NikolaJanović #CrneGore #MinistarstvoSporta #NikolaJanović

Ministar je naglasio da prioritetima smatra uključivanje djece u sport i unapređivanje vrhunskog sporta kao i da u III kvartalu ove godine Ministarstvo sporta treba da predloži Vladi Nacionalnu strategiju. U tom kontekstu ministar je iskazao želju sa saradnjom i razmjenom iskustva sa Mađarskom na tom planu…

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristijana Pošu kako bi ga informisao o strateškim planovima i glavnim zadacima novoformiranog Ministarstva sporta.

Ministar je naglasio da prioritetima smatra uključivanje djece u sport i unapređivanje vrhunskog sporta kao i da u III kvartalu ove godine Ministarstvo sporta treba da predloži Vladi Nacionalnu strategiju. U tom kontekstu ministar je iskazao želju sa saradnjom i razmjenom iskustva sa Mađarskom na tom planu.

Ambasador Poša je pokazao veliko interesovanje za posjetu ministra i njegovog tima Mađarskoj, kako bi sa mađarskim stručnjacima i kolegama i na licu mjesta razmijenio iskustva o svim pitanjima u kojima Mađarska može biti od pomoći Crnoj Gori u pogledu unapređenja i poboljšanja infrastrukture i efikasnosti Ministarstva sporta.

Ambasador Mađarske se posebno interesovao za fudbalske terene u Crnoj Gori rekavši da Mađarska pokazuje interesovanje da investira u sportske objekte tog tipa.

Ambasador je informisao ministra da Mađarska planira da obezbijedi 35 stipendija za studente.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Izvor: Vlada Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!