Posjeta ministarke Kovačević Savezu „Naša inicijativa“

#MinistarstvoRadaISocijalnogStaranja #MinistarstvoRada #ZoricaKovačević #ZoricaKovačevi #RanoJe #NašaInicijativa #MinistarstvoRadaISocijalnogStaranja #MinistarstvoRada #ZoricaKovačević #ZoricaKovačevi #RanoJe #NašaInicijativa

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“ Podgorica.

Tokom posjete, razgovorano je o problematici djece i mladih sa smetnjama u razvoju i članovima njihovih porodica u oblasti dječje i socijalne zaštite.

Ministarka Kovačević je iznijela rješenja za određene probleme, koja bi vodila u pravcu pojednostavljenja procedura za ostvarivanje određenih prava i koja bi mogla doprinijeti sveukupnom poboljšanju položaja ove populacije.

Razgovoralo se i o implementaciji Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, Zakonu o povlastici na putavanje lica sa invaliditetom.

Sastanku su takođe prisustvovali predstavnici NVO Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju Podgorica i predsjednici lokalnih udruženja iz sastava Saveza „Naša inicijativa“.

Ovaj sastanak je bio još jedan dokaz kvalitetne saradnje koju ima Ministarstvo rada i socijalnog staranja sa Savezom i lokalnim organizacijama iz sastava ovog Saveza.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Izvor: Vlada Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!