Posjeta nove šefice Misije OEBS Mariz Davije Direktoratu za medije

#LjudskaPrava #ŽeljkoRutović #GeneralniDirektor #CrneGore

Generalni direktor Direktorata za medije, mr Željko Rutović, primio je danas u Podgorici,njenu ekselenciju Mariz Davije, stalnu predstavnicu OEBS-a u Crnoj Gori.

Tom prilikom gospodin Rutović istakao je dosadašnju uspješnu saradnju sa Misijom OEBS-a, sa posebnim naglaskom na ekspertsku podršku Misije u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore. U tom kontekstu sagovornici su naglasili značaj slobodnih i nezavisnih medija kao osnov stabilnosti demokratskog društva, u okviru kojeg temeljna ljudska prava treba u kontinuitetu unapređivati, kako sistemskim rješenjima, tako i doslednom implementacijom prava i obaveza od strane svih subjekata društva.

Sagovornici su tokom razgovora naglasili profesionalni, institucionalni i demokratski značaj samoregulacije , ističući značaj adekvatnih djelotvornih mehanizama i nužnost poštovanja etičkog kodeksa u praksi.

Generalni direktor Željko Rutović istakao je posebno zadovoljstvo nastavka saradnje sa kancelarijom OEBS-a u Crnoj Gori, u dijelu normativno-institucionalne zaštite i promocije slobode izražavanja i implementacije visokih standarda evropskog pravnog okvira, kao važnog preduslova i principa održive demokratije.

Izvor: Vlada Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!