Saopštenje: Sekulić-Hloben: Slovački privrednici zainteresovani za energetiku i infrastrukturu

#MinistarstvoEkonomije #MješovitaKomisija #PoslovniForum #CrneGore

Prva crnogorsko-slovačka Mješovita komisija za ekonomsku saradnju biće održana u Crnoj Gori u prvoj polovini ove godine, dogovoreno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena…

Prva crnogorsko-slovačka Mješovita komisija za ekonomsku saradnju biće održana u Crnoj Gori u prvoj polovini ove godine, dogovoreno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena.

Ministarka Sekulić i ambasador Hloben saglasili su se da tokom ove godine, shodno Sporazumu između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovačke o ekonomskoj saradnji, bude održana Mješovita komisija dvije zemlje, kojoj bi prethodilo održavanje poslovnog foruma.

„Upravo će poslovni forum biti prilika da privrednici naše dvije zemlje razmijene svoja iskustva i interesovanja, što može, nadam se, rezultirati i nekim konkretnim poslovnim saradnjama“, kazala je ministarka Sekulić.

Govoreći o mogućim temama poslovnog foruma i Mješovite komisije, ambasador Hloben je kazao da smatra bi oblasti od najvećeg interesovanja za slovačke privrednike bile oblasti energetike, infrastrukture, životne sredine i poljoprivrede.

„Nekoliko naših kompanija je zainteresovano za učešće u realizaciji projekata iz oblasti energetike, a takođe postoji interesovanje za učešće u projekat rekonstrukcije željezničke pruge Bar – Beograd“, kazao je ambasador Hloben.

Ministarka Sekulić je na sastanku informisala ambasadora Hlobena o statusu realizacije prioritetnih razvojnih projekata Vlade Crne Gore, prije svega II Bloka TE „Pljevlja“ i podmorskog kabla između Crne Gore i Italije.

Takođe, upoznala ga je i sa politikom podsticaja koje Vlada u kontinuitetu sprovodi u cilju unapređenja investicionog ambijenta i stvaranja što boljih uslova za ulaganje i zapošljavanje.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVO EKONOMIJE

Izvor: Vlada Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!