Susret Zenka-Davije: Jačanje dalje saradnje u oblasti zaštite ljudskih prava

#MinistarstvoZaLjudskaIManjinskaPrava #CrnaGora #MehmedZenka #ManjinskaPrava

mmpMinistar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka susreo se sa Nj.E. Mariz Davije, novoimenovanom šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori.

Ministar Zenka čestitao je ambasadorki na imenovanju i poželio uspješan mandat. Kako je naveo, saradnja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Misije OEBS u Crnoj Gori, dugogodišnja je i veoma kvalitetna, s iskrenom intencijom da se dalje unaprijeđuje.

U oblasti zaštite i unaprijeđenja osnovnih ljudskih prava, posebno u oblasti zaštite ranjivih društvenih kategorija, te jačanja politike rodne ravnopravnosti, u prethodnom periodu ostvarili smo udruženim snagama dosta, ali to je tek početak, najavio je ministar. Dosta posla nas još očekuje u narednom periodu, te je od posebnog značaja činjenica da u svom radu imamo za partnera jenu renomiranu organizaciju poput Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, rekao je Zenka.

Prema njegovim riječima, tokom 2017. godine, planirano je da se nastavi podrška procesu orodnjavanja na svim nivoima, sa zaštitom i promocijom ljudskih prava i zaštitom od svih oblika diskriminacije, kao i da se jača svaki vid dalje saradnje.

Nj.E. Mariz Davije zahvalila je ministru na prijemu i izrazila očekivanje da će se zajedničke aktivnosti intenzivirati tokom njenog mandata u Crnoj Gori, i da će u oblasti unaprijeđenja kvaliteta života pripadnika/ca vulnerabilnih grupa, biti posebno intenzivirana.

Ona je pohvalila nacionalnu politiku u oblasti jačanja jednakih mogućnosti istakavši da je Crna Gora prepoznala značaj uloge žene i stvara potrebne pretpostavke da omogući ženama da ostvare svoje mogućnosti na ravnomjeran način.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Izvor: Vlada Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!