FIAT završio „putovanje“ u Kotoru

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Fiat

Plesnim performansom „Bračne svađe“ para iz Francuske na Trgu od oružja, sinoć je festival FIAT „završio svoje ovogodišnje putovanje“ u Kotoru.

.

Plesni duo trupe Frichti concept, Elode Tuquet i Brendan Le Delloou, svojim nastupom je pokazao kako se nerviramo zbog stvari koje u suštini i nemaju skoro nikakvo značenje u životu.

Pojavljujući se niotkuda, par naoružan kućnim predmetima i alatima za domaćinstvo, dobija nervni slom zbog tamne fleke na putu. Ovaj simbolični uljez fokusiraće ih i pomiriti dok pokušavaju da je očiste. Igrajući na iracionalno i apsurdno, ovaj čin čisćenja na javnoj površini je prilika da se ismije naš odnos prema materijalnom.

Kao satirična i burleskna vizija porodične svađe, ovaj duet bio je mješavina plesa i predmetnog teatra na javnim prostorima sa odmjerenom dozom humora.

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” je u Kotoru ugostio tri trupe francuskog ulicnog teatra, a u okviru ovogodisnjeg FIATA: Skakače na stulama iz Bordoa, trupu Fluo sa performanskom FOSSIL i plesni duo Frichti Concept iz Pariza.

Pročitajte još:   Posjeta Orhana Pamuka izuzetan događaj

Angažovanje francuskog uličnog tetatra na ovogodišnjem FIAT-u imalo je za cilj da približi francusku uličnu umjetnost i njen izraz.

Program je bio namijenjen svima – porodicama, tinejdžerima, studentima, prolaznicima i u Kotoru je dozivio veliki uspjeh.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!