„Malo o duši“ premijerno u Tivtu

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#CentarZaKulturuTivat #VarjaĐukić

Nova pozorišna predstava „Malo o duši“, autorke Vislave Šimborske, u adaptaciji i režiji Varje Đukić biće premijerno izvedena u srijedu, 24. maja u velikoj sali Centra za kulturu Tivat sa početkom u 20.30.

Predstava u režiji Varje Đukić

Predstava je nastala u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja i bjelopoljskih Ratkovićevih večeri poezije.

Muziku za predstavu komponovala je Nina Perović, a sviraće violistkinja Ana Rašović.

Poeziju Vislave Šimborske prevela je Biserka Rajčić.

Malo o duši je adaptacija 14 pjesama Vislave Šimborske, Poljakinje, dobitnice Nobelove nagrade za književnost 1996. godine. Kolaž, kao dominantan pristup u oblikovanju forme čitave predstave kroz nekoliko segmenata kojima se u vidu dijaloga, pratnje i diskretnog muzičkog sjenčenja, oblikuje čitranje poezije Šimborske, osmislila je i režirala Varja Đukić.

Solo violina, kao aktivni učesnik na sceni, uz predhodno snimljen i muzički oblikovan audio zapis i ljudski glas, organska su cjelina iz koje se reprodukuje ovo specifično i nadasve zanimljivo čitanje poezije.

Pročitajte još:   Sjutra otvaranje renoviranog DODEST-a

Projekcija grafičkih sadržaja i teksta širom scene, vizuelni su okvir kreativnog doživljaja i artikulacije prezentovanog sadržaja.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!