Poetsko veče Gorana Tadića u KIC-u

#KicBudoTomović #GoranTadić

Poetsko veče popularnog pisca i pjesnika Gorana Tadića biće održano u nedjelju, 15.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

.

Kako najavljuju iz KIC-a, posjetioci poetske večeri uživaće u Tadićevim ljubavnim stihovima koje je objavio u okviru pet zbirki pjesama: „Satenski stihovi“, „Oprosti mi stihove“, „Duša u mekom povezu“, „Oči naše“ i „Kad pročitaš, spali“.

Goran Tadić, pjesnik i kompozitor, rođen je 1963. godine u Novom Sadu. Za pozorišne predstave komponovao je sveukupno preko 200 instrumentalnih kompozicija. Godine 2006. izdao je kantautorski CD pod nazivom „Sitnice“. Posljednjih trinaest godina radi u privatnoj firmi administrativne poslove. Počeo je da piše stihove kad je imao samo pet godina.

„Tad i nikad više bila je to tek igra reči koje se rimuju. Spoznaja slobodne forme, dakle stiha bez ritma i rime, pružila mi je mogućnost da pišem šta osećam, a ne da pišem pesme. Do dana današnjeg je tako.“

Pročitajte još:   Dimić: Knjiga stanuje ovdje i danas

„…Ponekad poneko kaže da se igram rečima. Priznajem da mi takva konstatacija ne prija, jer pisanje ne doživljavam kao igru, već kao posledicu veoma ozbiljnog procesa – razmišljanja. Dakle, ako se i igram, ne igram se rečima, već mislima“ kaže Tadić.

Sticajem okolnosti od 2010. godine prestaje da se aktivno bavi muzikom i svoje vrijeme posvećuje pisanju poezije.

„Privukao je mnogo pažnje već prvom knjigom ‘Satenski stihovi’, koja je objavljena 2011. godine. Od tada je imao brojne samostalne književne večeri u Srbiji i u bivšim republikama SFRJ. Goran Tadić je veoma omiljen kod mladih čitalaca na društvenim mrežama. Naročitu pažnju izazvala je Tadićeva zbirka, ‘Kad pročitaš, spali’, inače peta po redu, objavljena u januaru, 2016. Pjesnička knjiga – neobična po svemu. Zbirka obuhvata trideset i dvije pjesme koje je pisao rukom, a potom kopirao i štampao. Jedna pjesma – jedno pismo. Svaki paket, pored pjesama, sadrži i po jednu dopisnicu, razglednicu i novogodišnju čestitku“, navodi se u saopštenju KIC-a.

Pročitajte još:   Orhan Pamuk u Crnoj Gori (VIDEO)

Pjesme Gorana Tadića mogu se pročitati u elektronskoj formi na zvaničnoj internet prezentaciji. Živi i stvara u Novom Sadu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!