Lambrđini koji je vozila baka

Ne znamo da li je automobil koristila i za odlazak na pijacu, ali nakon dvije decenije stajanja ovaj Lamborghini Countach moraće da bude restauriran kako bi mu se vratio stari sjaj.

Foto: pixabay.com/IlustracijaFoto: Foto: pixabay.com/Ilustracija

Pronalazak davno zaboravljenih bisera na četiri točka u garaži ili šupi vječiti je san kolekcionara i zaljubljenika u klasične automobile.

Jednom Amerikancu taj san se upravo ostvario pošto je u garaži bake i deke otkrio legendarni Lamborghini Countach iz 1981.

Ovaj korisnik Reddita tvrdi da je Lambo pripadao njegovoj baki i da je bio parkiran u garaži posljednje dvije decenije.

Originalno, kupio ga je njegov pokojni deka koji je 1989. otvorio firmu za iznajmljivanje egzotičnih automobila, ali je zbog prevelikih troškova osiguranja vozila uskoro ugasio kompaniju.

Foto: pixabay.com/IlustracijaFoto: Foto: pixabay.com/Ilustracija

Ipak, zadržao je Lamborghini u svom vlasništvu (kao i još jedan supersportski klasik – Ferrari 308), pa je auto na kraju ostavljen da skuplja prašinu 20 godina.

Da stvar bude još zanimljivija, nije u pitanju „običan“ Countach, već vozilo iz ograničene serije 500S, jedan od svega 321 izrađenog primjerka.

Pogoni ga 4.8 litarski V12 motor, a vjeruje se da čak i u ovako zapuštenom stanju auto vrijedi 300.000 dolara, dok restauriran dostiže sumu od oko pola miliona zelenih novčanica.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar