Mićunović smijenjen, Slavko Đurđić novi v.d. direktora TVCG

#Mićunović #Smjena
Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović smijenjen je sa te funkcije a njegovu poziciju sada će obavljati dugodišnji novinar i urednik u RTVCG, Slavko Đurđić koji je imenovan za vršioca dužnosti.

Đurđić je poručio da je svjestan odgovornosti, velikih obaveza i očekivanja, koje od RTCG imaju i domaća i međunarodna javnost.

„Preuzimam TVCG u trenutku kada su u javnosti podignute strasti, ali radiću u dobroj vjeri kako bih opravdao povjerenje građana i njihovo očekivanje da budemo istinski Javni servis. Možda to zvuči kao fraza, ali sam ubijeđen da tim koji sada rukovodi RTCG-om, ima kapacitet da profesionalno odgovori svim zadacima“, kazao je Đurđić za Portal RTCG.

On je dodao da će mu posao olakšati činjenica što ima višedecenijsko novinarsko i uređivačko iskustvo, na raznim pozicijama u Javnom servisu.

Mićunović je agenciji MINA kazao da će u zakonskom roku od osam dana donijeti odluku da li će prihvatiti mjesto savjetnika generalnog direktora Javnog servisa.

Slavko Đurđić je karijeru počeo 1985. godine i bio je urednik Radija, Televizije i Portala RTCG. Završio je Pravni fakultet.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog servisa, Božidar Šundić, ranije je pokrenuo proceduru za razriješenje Mićunovića.

Šundić je kao razloge naveo ugovor sa Centrom za građansko obrazovanje, neusvajanje programsko-produkcionog plana za TVCG i netačni podaci o gledanosti.

Prije Mićunovića sa funkcije direktorice Javnog servisa smijenjena je Andrijana Kadija. Ona je prihvatila ponudu Šundića da bude angažovana kao stručna saradnica u kancelariji za ljudske resurse.

Fos media

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!