Milačić: Đukanoviću, slobodno se kandidujte, poraz na izborima ništa ne boli (VIDEO)

„Gospodine Đukanoviću, smjenjivost vlasti i gubitak na izborima ništa ne bole, slobodno se kandidujte, poraz na izborima bila bi vaša najveća politička i ljudska pobjeda i potreba. Ja ću zajedno sa građanima Crne Gore uraditi sve da vam pomognem u tome“, poručio je predsjednik Prave Crne Gore na konferenciji za novinare.

Marko Milačić

On je istakao da će, u slučaju da ne osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu, u drugom podržati drugog opozicionog kandidata.

„U drugom krugu ću podržati bilo kog kandidata opozicije ukoliko, dakle, osvoji više glasova od mene i prođe u drugi krug, ali isto to očekujem od ostalih opozicionih kandidata ukoliko ja uđem u drugi krug“, rekao je Milačić.

Taj način kako kaže, opozicione solidarnosti i transparentnosti, je važan.

„Tako bi birači unaprijed znali ko je u ovoj borbi radi promocije, a ko radi istinskih i dugoročnih promjena u društvu“, istakao je Milačić.

Za njega, kako kaže, vremena za gubljenje nema. Smatra ni za ostale kandidate.

„Sada je vrijeme da se potpuno, ujedinjeni u zajedničkom cilju iako u više kolona – što je najbolje rješenje koje podiže izlaznost, naročito na predsjedničkim izborima kada nema rasipanja glasova – obrušimo na nedemokratiju oličenu u kandidatu DPS-a, ko god on bio“ kazao je Milačić.

Lider Prave Crne Gore pozvao je, kao najmlađi kandidat za predsjednika, svoje, kako je rekao, starije opozicione kolege koje su se već kandidovali i one čija kandidatura se očekuje, na solidarnost, kako bi svi skupa bili na visini istorijskog zadatka i sve svoje snage usmjerili na režim.

Milačić je takođe pozvao ostale kandidate da se u toku kampanje fokusiraju na prezentovanje svojih stavova i programa.

„Pozivam svoje opozicione kolege da se svi skupa fokusiramo na prezentovanje svojih stavova i ideja i da time animiramo, svako za sebe, što veći broj glasača i tako podignemo izlaznost. Vjerujem da je to najbolje što svako od nas može i treba da uradi“, zaključio je Milačić.

Izvor: Vijesti/Kodeks

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!