Na ulaz u Crnu Goru čeka se dva sata

Da je turistička sezona u zenitu, pokazaju ne samo podaci i broju turista na crnogorskim plažama i planinama, već i kolone automobila na našim putevima.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/08/10/292420/kon.mp4

Osim u unutrašnjosti zemlje, kolone vozila su i na našim granicama.

Naime, Auto-moto savez Srbije (AMSS), pozivajući se na podatke granične policije, saopštio je danas kako se vozila na graničnom prelazu Gostun, između Srbije i Crne Gore zadržavaju i do dva sata, što je najava novog talasa turista prema našoj obali.

Stoga se vozačima preporučuje oprez.

Inače, prvih dana avgusta pojačana je frekvencija saobraćaja i kroz tunel Sozinu, zato što je u toku špic turističke sezone, rekao je Jonuz Mujević, izvršni direktor Monteputa.

Vozačima se preporučuje oprez: S jednog od graničnih pralaza (Arhiva, Ilustracija)Foto: Vozačima se preporučuje oprez: S jednog od graničnih pralaza (Arhiva, Ilustracija)

U odnosu na prošlu godinu, u istom periodu, povećan je promet saobraćaja šest i po odsto. Ove godine, kako je rekao, puštena je u rad još jedna naplatna rampa što promet kroz Sozinu čini efikasnijim

O kolapsu koji nastaje usljed ogromnog broja turista, najbolje svjedoči i to što se zbog gužvi povremeno zatvara u tunel Sozina.

Kako smo ranije objavili, zbog gužve na glavnoj raskrsnici u Sutomoru dolazi do povremenog zatvaranja tunela .

Inače, kroz tunel Sozina dnevno prođe i do 16 hiljada automobila.

Turistički poslenici ranije su saopštli da će usljed rekordne sezone prihodi od turizma ove godine nadmašiti cifru od milijardu eura.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar