Novi protest zbog korupcije u Rumuniji

Hiljade Rumuna okupilo se na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP.

Foto: Beta/APFoto: Foto: Beta/AP

Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade u Bukureštu, gdje je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom, prenosi AP.

„Bez straha! Rumuni će se dići“, vikali su demonstranti, dok je policija zatvarala okolne ulice.

Sukobi su izbili na jučerašnjem protestu kada su neki od desetine hiljada učesnika protesta pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata, podsjeća američka agencija.

Rumunski predsjednik Klaus Joanis, kritičar vlade, saopštio je da „oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda“, koju je nazvao neproporcionalnim odgovorom na pretežno mirne proteste.

Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su u petak protest protiv ljevičarske vlade u Bukureštu zahtijevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore.

Pripadnici rumunske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz evropskih država da bi prisustvovali demonstracijama ljuti su na način na koji se upravlja Rumunijom.

Oko tri miliona Rumuna živi u inostranstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti, prenio je AP.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar