O elektronskom zakazivanju pregleda

U Jutarnjem programu biće riječi o značaju elektronskog zakazivanja u identifikovanju organizacionih i kadrovskih problema i u funkcionisanju zdravstvenog sistema uopšte, pitamo predstavnike Ministarstva zdravlja. Uskoro kreće novi servis u okviru unaprjeđenja elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda, čiju će nam upotrebu bliže pojasniti Vesna Miranović generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unaprjeđenje ljudskih resursa u zdravstvu.

Urednica i voditeljka Dajana Golubović PejovićFoto: Urednica i voditeljka Dajana Golubović Pejović

U nastavku emisije:

Da li je uključivanje djece u organizovane fizičke aktivnosti u periodu ranog djetinjstva. Potreba, trend ili nešto drugo? U posljednje vrijeme, polemike na ovu temu su izuzetno česte i roditelji imaju različita razmišljanja. Magistar Ivica Šćepanović – profesor fizičke kulture, i čovjek koji se usko bavi fizičkom aktivnošću mališana, naš je gost. Sa njim detaljno razgovaramo o fizičkim naporima sa kojim se najmlađi mogu nositi.

17. maj u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije. Kako danas stoji Crna Gora na mapi homofobne Evrope i svijeta? Čime je motivisan taj fenomen? Tradicionalizmom, nacionalizmom, čime još? Naši gosti: Danijel Kalezić ispred “Kvira” i Jovan Ulićević ispred NVO “Spektra”.

Drugi program Radija Crne Gore (Radio 98), svečanom emisijom koja će biti emitovana danas u 12 sati, počinje obilježavanje 30 godina postojanja ovog programa. Tom prilikom sadašnji i nekadašnji urednici, novinari, saradnici i muzičari podsjetice slušaoce na različite periode rada.

Kvalitetan med proizvodi se na cijelom prostoru Crne Gore, zahvaljujući bogatstvu sastava medonosnog bilja, ali i našim vrijednim i organizovanim pčelarima. Zanimljivo je da, nasuprot padu proizvodnje meda na globalnom nivou proizvodnja meda i broj pčelinjih društava u Crnoj Gori imaju trend rasta. O kvalitetu meda, razgovaramo sa Mladenom Boškovićem – predsjednikom pčelarskog društva “Cetinje”.
– Kultura, turizam, sport, svjetske zanimljivosti, i danas visoko na listi naših prioriteta.

Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović
Urednica redakcije: Ljiljana Savić

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!