O pojačanoj kontroli pomorskog saobraćaja

U Jutarnjem programu govorimo o:

Urednica i voditeljka Jutarnjeg programa Marija MarkovićFoto: Urednica i voditeljka Jutarnjeg programa Marija Marković

-Pojačanoj kontroli pomorskog saobraćaja. Nakon utapanja devetnaestogodišnjeg mladića iz Rožaja, još jedna tragedija na Velikoj plaži u Ulcinju u kojoj je došlo do sudara dva plovila, uznemirila je crnogorsku javnost. Podsjetimo, prije nekoliko dana je održan sastanak na kojem su prisustvovale sve službe,nadležne za kontrolu kupališne sezone. O mjerama kontrole i prevencije u cilju izbjegavanja novih tragedija, razgovaramo sa Žarkom Lukšićem-načelnikom Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti.

-U redovnoj kontakt rubrici “Plodovi jutra” govorimo o projektu ”Jačanje kontrole i upravljanja u ribarstvu”. Realizovan je u prethodnih 18 mjeseci i finansiran iz sredstava pretpristupne pomoći EU. Kroz projekat je unaprijeđen Ribarski informacioni sistem, opremljena ribarska plovila sa elektronskim uređajima za vođenje evidencije o ribolovnim aktivnostima i plovidbi. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Deniz Frljučkić iz Direktorata za ribarstvo, u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

-Starateljstvu nad odraslim osobama. U mnogim državama u Evropi sve je veći broj starih i oboljelih osoba. Ukoliko nemaju bliskog nasljednika, o njima često brinu drugi ljudi, a sve to je regulisano i zakonom.Kakva su prava i obaveze onog ko u Crnoj Gori odluči da preuzme takav vid brige o odrasloj osobi,nemoćnoj da brine o sebi, kazaće nam Dragana Pešić iz Centra za socijalni rad, Podgorica.

-Ljetnjem vojnom kampu za mlade koji je okončan 29.jula.I ove godine, u drugoj polovini sedmog mjeseca, u Kolašinu i Pljevljima se okupio veliki broj srednjoškolaca koji su se oprobali kao vojnici i stekli znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore.

Najavljujemo:

-U Jutarnjem možete gledati i priče o pješačkim stazama na Skadarskom jezeru, ulozi javnih izvršitelja, čorbijadi u Mojkovcu, otkupu pečuraka, ljekovitom bilju i mnoge druge.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Ana Joksimović će Informisati o besplatnim bejbi kartama za trudnice koje izdaje podgorički Parking servis i intervencijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u toku ljeta. Biće riječi i o aktivnostima Šahovskog saveza Crne Gore.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz culture, Meridijani….

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Kontakt telefon redakcije: 020 224 991

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!