O sezoni požara

U jutarnjem programu, sjutra, o pripremama Direktorata za vanredne situacije tokom sezone požara. Ljetnjoj posjeti nacionalnim parkovima u zemlji, aplikaciji Klik Podgorica koja je postigla veliki uspjeh. O sezoni na Žabljaku, učesnicima kampa kamerne muzike na Ivanovim Koritima, Festivalu tamburaša u Bijelom Polju, završnoj večeri Bedem festa.

Foto: rtcg.meFoto: Foto: rtcg.me

– Pripremama Direktorata za vanredne situacije tokom sezone požara. Preduzete su sve neophodne mjere, konstatovao je Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje i pozvao jedinice lokalne samouprave, nadležne institucije i građane da se dobrovoljno angažuju na poslovima zaštite i spašavanja.Više u razgovoru sa Mirsadom Mulićem-direktorom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.U emisiji govorimo o:

– Ljetnjoj posjeti nacionalnim parkovima u zemlji. Kakvo je interesovanje domaćih i inostranih gostiju dragocjenim zaštićenim područjima i kakva je ovogodišnja ponuda naših prirodnih dobara, za Jutarnji program otkriva Elvir Klica-direktor Nacionalnih parkova Crne Gore.

– U redovnoj kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Javnom apelu držaocima životinja i nadležnim organima lokalnih samouprava koji je uputio Savjet za zaštitu životinja. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zajedno sa nadležnim inspektorima daće punu podršku preduzimanju mjera protiv neodgovornih držalaca životinja u dijelu svoje nadležnosti i u tom kontekstu apeluje na sve lokalne službe nadležne za komunalne poslove, posebno komunalne inspektore i policajce da blisko sarađuju sa lokalnim veterinarskim inspektorima i Upravom.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Vesna Radusinović iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

– Aplikaciji Klik Podgorica koja je postigla veliki uspjeh. Za nekoliko mjeseci, od kada je lansirana, aplikacija je preuzeta više od 5.000 puta.To je svojevrsni digitalni vodič kroz Podgoricu koji omogućava građanima i turistima da na brži i jednostavniji način dobiju informacije o gradskom i željezničkom saobraćaju, biciklizmu, ugostiteljstvu, sportskim objektima, zdravstvenim ustanovama, kao i o kulturi i istoriji Glavnog grada.

Najavljujemo:

– U Jutarnjem programu možete gledati i priče o sezoni na Žabljaku, učesnicima kampa kamerne muzike na Ivanovim Koritima, Festivalu tamburaša u Bijelom Polju, završnoj večeri Bedem festa i mnoge druge.

– Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Dragana šćepanović će radnu sedmicu započeti posjetom Mojkovcu odakle će nas informisati o pripremama lokalne samouprave za proslavu Dana Opštine.Biće riječi i o tradicionalnoj manifestaciji Dani meda.

– Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture., Meridijane…

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Kontakt telefon redakcije: 020 224 991

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar