O zaštiti ozonskog omotača

#CrnaGora #GlavniGrad #DankaKovinić #DeltaSiti

Temu jutra posvetićemo Svjetskom danu zaštite ozonskog omotača koji se obilježava 16. septembra, i to od 1994. godine kada je potpisan Montrealski protokol kojim su predviđene konkretne aktivnosti zemalja i različiti projekti da bi se zaštitio taj omotač. Kako nastaje i nestaje ozonski omotač, zašto je značajan, koje je Crna Gora preuzela obaveze kako bi se ograničila upotreba i promet supstanci koje oštećuju ozonski omotač i da li ih ispunjava, saznaćemo od direktora ekološkog pokreta „Ozon“ Aleksandra Perovića.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

U nastavku:

U redovnoj subotnjoj rubrici EU kutak, posvećenoj pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji govorimo o evropskim fondovima i načinu na koji ih uspješno koristi Opština Danilovgrad i pruža dobar primjer drugima. Ugostićemo šefa tima za upravljanje projektima Darka Mrvaljevića.

Sa aktivnostima fondacije „Budi human“ upoznaće nas direktor Goran Jovanović.
Najavljujemo 14. Međunarodni profesionalni ITF turnir „Royal cup – NLB 2017“ na kojem će se do 24. septembra takmičiti teniserke iz čitavog svijeta. Svake godine za turnir se prijavi preko 300 teniserki. Pobjednica turnira nosi 50 WTA bodova. Prve profesionalne bodove na ovom turniru uzela je Danka Kovinić, članica kluba. Gost Jutra biće sportski direktor teniskog kluba AS, organizatora turnira, Dejan Asanović.

Prva liga Crne Gore u šahu je u toku, kao i Nedjelja mobilnosti koju organizuju UNDP, Glavni grad i Agencija za zastitu životne sredine, a koja započinje šahom u Kraljevom parku u organizaciji šahovskog kluba Dijagonale. U toku je i upis novih članova. Naša gošća biće Pokretač i rukovodilac škole Radmila Milošević, FIDE instruktor.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa:

– snimanja dokumentarnog filma Seada Šabotića „Nekome Svome“;
– 9. Dana fotografije – sa Foto berze koja se održava u Delta sitiju;
– sa 6. međunarodnog festivala lutkarstva;

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!