BIJELO POLJE: Staricu tukli u domu ?!

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

Uprava policije započela je istragu povodom sumnje da je u Domu za stare u Bijelom Polju navodno fizički maltretirana Kolašinka Ljubinka Raketić (85). Maltretiranje  je prijavila njena kćerka Ljiljana.

Ona je najavila da će tužiti Dom starih u Bijelom Polju, čije zaposlene sumnjiči da su joj tukli i maltretirali majku.

U upravi policije kažu da je Ljiljana Raketić 9. oktobra u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Kolašin u pisanoj formi podnijela prijavu protiv nadležnih.

„Ona je u prijavi navela da je prije izvjesnog vremena obišla majku u Domu za stare u Bijelom Polju, i tom prilikom je, zatekla zaključanu u sobi. Osoblje Doma joj je objasnilo da su se na takav postupak odlučili zbog bezbjednosti njene majke“, rekli su iz policije.

Ljiljana je  majku odmah  odvela iz Doma za stare u Bijelom Poju. Po dolasku kući, u Kolašin,  ustanovila je da na tijelu njene majke ima tragova povreda i nasilja.

Ljiljana Raketić kaže za Dan da je njena majka na samrti, zbog čega ne može da ide u policiju, te da je za njeno stanje kriv Dom starih u Bijelom Polju. Ona  optužuje osoblje Doma za stare  za nemar,  i  sumnja da se zbog njihovog postupanja njena majka sada bori za život.

Direktor Doma starih u Bijelom Polju, Dejan Pavićević , u izjavi za Dan ,kazao je da nijesu tačne tvrdnje da se prema štićenicima u ovoj staračkoj ustanovi postupa na neprimjeren način.

Pročitajte još:   Čudo u Iranu, beba preživjela tri dana ispod ruševina
Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar