Pogledajte današnju akciju hapšenja na primorju (VIDEO)

U akciji crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, danas je izvršen pretres stanova i kuća na teritoriji opština Budva, Bar i Ulcinj na ukupno 24 lokacije i do sada su privedene 24 osobe od kojih su četiri uhapšene zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Kako je saopšteno iz policije oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Naime, policija je na području Budve sinoć i danas izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 osoba, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 osoba.

Foto: Dnevne novine
Foto: Dnevne novine

Na 11 lokacija na teritoriji opštine Budva pretresom je pronađeno oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka.

Uhapšena su četiri osobe.

Dvije osobe uhapšene su danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i one će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Dnevne novine
Foto: Dnevne novine

U okviru iste akcije sinoć su u Budvi uhapšeni i D.Š. (24) iz Nikšića i Z.S. (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici, saopšteno je iz policije.

Pretresima na području Bara i Ulcinja na 13 lokacija policija je pronašla 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije.
O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

Podsjećamo, u pretresima na 16 lokacija na području Berana i Rožaja prije tri dana oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad.

Izvor: fosmedia.me

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!